Miért keresnek a pályakezdők/fiatalok/újonnan felvettek többet, mint aki pl.15-20 éve ott dolgozik egy cégnél?
Sziasztok!
Én is frissen kezdett vagyok egy cégnél, és nem rossz a fizetésem. Viszont más részlegekről sokt hallom panaszkodni az idősebb dolgozókat, hogy nekik olyan a bérük, hogyha vkit felvesznek akkor az már kezdőfizetésként többet kap, mint amennyit ők keresnek pedig már x éve ott vannak.
Ez miért alakult ki így sok cégnél? Mi ennek az oka? Oké nyílván az egyik hogy becsábítsa a friss munkaerőt. De a tapasztaltabb embereket miért nem érdek megtartani? Hiszen anak sem kellene sokkal többet fizetni, csak arányosan, hgoy nyílván ne keressen többet egy frissen felvett ember.
a béreket nem igazítják minden évben pl. a gazdasági helyzethez? Nálunk pl. úgy tudom minden ősszel van bérfelülvizsgálat, és mégis ez van.
Ez miért "éri" meg a cégeknek? Hiszen szóbeszéd alapján úgyis terjed a benti dolgozók között, hogy x ember mennyit keres és a régebbi dolgozók is úgyis tudják, hogy egy újonnan felvett ember közel annyit vagy még többet is megkap mint az ő bérük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!