Szerintem három szempont van a munkakeresésben: szabadidő, pénz, tevékenység szeretete. Na most ez ilyen mágikus háromszög, kettőt választhatsz, soha nem fog mindhárom megvalósulni. Illetve bizonyos kompromisszumokkal teljesülhet egy plusz két fél.
Én úgy döntöttem, hogy jól keresek, nem utálom különösebben, amit csinálok, és bár heti 40 órát dolgozom (legalább nem többet), a többit a családommal tölthetem. Ilyenformán engem a pénz motivál, hogy abból a családomat jó életszínvonalon el tudjam tartani.
A havi fizetés.
De érthető, hogy az ember néha besokall vagy belefásul. Ilyenkor jó, ha az ember pihenhet. Ha lenne családod, feleség, gyerekek, nem tehetnéd neg, hogy otthagyd a munkát, csak mert nem szereted. Tehát a család eltartása mint kötelesség is motivál.
Túl sokáig ne legyél otthon, mert hozzá lehet szokni, nehezebb visszamenni.
Vmi más típusú munka vagy más szakterület nem lenne izgalmasabb? Lehet, hogy a szakmádat utálod és másfajta melóban több örömödet lelnéd.
Egy adott cel elerese.
A jelenlegi munkat eszkozkent fogja fel az ember,
Egy hatarozott, eros cel, ha igazan elakarja erni az ember, mindent felulir. Altala minden kibirhato.
Az átlag ember a túlélés/napról megélhetésre fókuszál, amit láthatsz is kommentben élő példaként.
Szomorú ezt sokszor olvasni, de gondoljunk abba is bele:
Mindenki a maga életének kovácsa.
Az első legnagyobb probléma a "hamis" önismeret.
Nem igazán ismerik önmagukat, nem igazán bontakozik ki az elme, így egy sablon szürke mókuskerékben ragadnak az emberek.
Egyik legnehezebb pont az önismeret, önmagával szembesülni, elemezni dolgaikat, érzéseiket, mi miért s miből alakult ki, majd a jelent átértékelni s egy előnyök/jó tulajdonságok-hátrányok/rossz tulajdonságok oszlopait kitölteni akár papíron.
A negatívumból bizonyos dolgokat előnyödre fordítani, más dolgokat pedig felül írni/változtatni.
Összegezni miket szeretsz, legyen az hobbi, szakma, utazás...stb.
Miket szeretnél elérni? Mik a vágyaid? Milyen körülményeket, házat, családot szeretnél?
Egy teljes jövőképet kialakítani.
(pl én amikor az "ördögi körből" kiszakadtam nem volt könnyű, de olyan szinten rendeztem magamat legbelül, hogy mosollyal vártam a délutánokat, hogy otthon a szabad 5 órámban második munkaként a vállalkozást építgettem, majd nyugodt szívvel hátrahagytam, akkori melómat, ami számomra egyáltalán nem volt ideális, főleg alkotó/művész lélekként. -->. Teljes táblázatot csináltam nagy vonalakban a jövőképről, amit még mindig a határidő naplómban őrzök.)
Kezdetben volt csak érvényes az a háromszög, nem csak azok vannak, hanem az elme, informálódás s haladás/tanulás. (az ember mindig tanul valami újat)
Akik nem tudnak ezzel a +3 tényezővel mit kezdeni persze, hogy megrekednek.
Jelenleg:
Heti 3 munkanap/6 óra a bevétel pedig 300ez a minimum/hó.
A szabadidőven alkotok még s újabb prototípus termékeket csinálok, páromra szánom s pihenék, kikapcsolásokra.
Precíz vagyok nemcsak a munkám/hobbikban, de tervezésben/szervezésben is.
Megannyi ember szürke elmében rekedve akarta anno megmondani nekem mi a jó, nem egyszer képen röhögtek mit álmodozok, pedug mindig reális elképzeléseim voltak.
(tanárok, oszt.társak, barátok, család...)
A céljaim apránként eléréseivel nem csak magamnak s jövőmnek tettem/teszek jót, de bebizonyítottam már a jelennel azt, hogy nem álmok voltak, hanem kivitelezhető elképzelések.
Tudom milyen az amikor olyat csinál az ember, amit nem szeret, de (!) valahol el kell kezdeni s felépíteni.
+ vegyed tapasztalatnak:
"nem szeretnék ilyen munkát, amit undorral csinálok s elveszi a meglévő életledvem"
S tedd fel kérdéseid:
Mihez értesz?
Miből mit tudsz kihozni?
Hogyan fejlődj?
Mit szeretnél?
Mit képzelnél el ez helyett? 😊
...stb
Hajrá!
Ezekre neked kell megtalálni a válaszokat magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!