Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet úgy eladni...

Gungasam kérdése:

Hogyan lehet úgy eladni lakást, hogy a belőle származó bevételt még a kiköltözés előtt elkölthessem másik házra?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy komolyabb intervallumot a bevétel keletkezése és kiadása közt, hogy legyen idő választani, a választást lecsekkolni, költözést szervezni stb.

Nem jut eszembe jobb mint az adásvételi szerződésben kikötni a kései kiköltözést, ami nagyon korlátozza a lehetőségeket, hiszen ki állna rá szívesen, hogy megvesz egy kéglit és hagyja benne lakni az eladót mondjuk egy két hónapot...

2019. júl. 5. 17:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%

Nem mindenki albérletből megy.. Van aki sajátból megy újba, van aki a szülői házból.

Szóval igen, lakott házaknál elég gyakori, hogy a VÉTELÁR KIFIZETÉSE után még hónapokig maradhat az eladó, ha hiszed ha nem..

Ez egy általános gyakorlat.

Mint írtam a barátnőmék is 3 hónapot kaptak és ez friss, 2 hetes sztori. Mi is 2 hónapot adtunk, tavalyi sztori. Szüleim pár éve eladták a házukat, ők is kikötötték a készpénzes vevőnek hogy csak akkor eladó ha 2-3 hónapot kapnak a kifiztés után mert másikat kell találniuk. A nászúton voltunk pont mikor fizettek (június) és szeptember 23, anyukám születésnapján volt a kulcsátadás.

Szóval kapásból 3 ingatlanügylet ami az elmúlt 3 évben volt a közeli környezetemben, és így zajlott.

Sőt kapaszkodj meg a főnököm is vett tavaly házat, 3 hónapot adtak az eladónak hogy elköltözzön, de az az utolsó pillanatban kezdett nézelődni, és 1 hónapot engedtek még neki a 3 letelte után hogy ott lakjon velük, persze a kötbér ellenében, de nem tették ki mert senkije nem volt és nem akarták utcára tenni mert túl jószívűek és egy fiatal lányról volt szó aki örökölte a házat csak egy kis lakást vett helyette és neki is várni kellett mire onnan kiköltöztek. Szóval de ez ilyen elterjedt dolog, ha tetszik ha nem.

2019. júl. 6. 12:10
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

Mert naív vagy. Az hogy felhozol egy csomó példát még nem jelenti azt hogy elfogadott. 5 példa a százezres eladások között nem reprezentatív. TI csináljátok így.

Ha kifizetted a teljes vételárat és nem költözik ki akkor mit csinálsz. Mész pereskedni sok évig!!! Okos vagy!

2019. júl. 6. 12:15
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

De már ne is haragudj, józan paraszti ésszel...

Én se költöznék ki úgy, hogy nem fizettek ki...

Nekünk is félt az eladó hogy nem kapjuk meg a hitelt és akkor ennyi volt.. Én se foglalóznék már költöznék addig míg ki nem fizettek..

Idézem az adásvételinket:

" Eladók az adásvételi szerződés tárgyát képező ingatlan birtokát a vételár hiánytalan összege részükre történt megfizetését követően 60 naptári napon belül ruházzák át a vevőkre. Fentiek szerint teját a birtokátruházás napjáig eladók, még azt követő naptól kezdve a vevők szedik a dolog hasznait, viselik a terheit, és a dologban beállott kárt. Eladók a birtokátruházás késedelme esetén 8000ft/nap késedelmi kötbért kötelesek fizetni a vevő részére."

Ennyi az egész kérdező, ennyit kell megbeszélni és rögzíteni.

2019. júl. 6. 12:18
 14/25 anonim ***** válasza:
66%

Százezres eladások?

Házról van szó...

20 millióért vettük...

Mint írtam barátnőmék 40ért..

Főnököm Maglódon 35ért..

Milyen százezres?

2019. júl. 6. 12:19
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

Ja bocs már értem..

Hogy százezeres eladás..

2019. júl. 6. 12:20
 16/25 anonim ***** válasza:

De ez oda vissza van: mi van akkor, lefoglalózok valamit, de nem fizetnek ki.

Buktam ott a foglalót, fizethetem ki ott a dupláját, bukok egy csomót és pakolhatok vissza..Okos vagy te is :)

2019. júl. 6. 12:22
 17/25 anonim ***** válasza:

Igen úgy.

Olvasgass:

[link]

idézet a linkről:

"Nem árt legalább a kiköltözésre némi biztosítékot beépíteni a szerződésbe. Például a vételár egy részét visszatartod..."

vagy:

". Megpróbálhatod valahogy kitessékelni a lakásból (kényszerkijelentés), de akár hosszú pereskedés is lehet belőle."

Ugyanis is ha bent marad lakásban amit teljesen kifizettem, onnan rajta áll, hogy kiköltözik-e vagy sem. Ha nem fizetek akkor ösztönözve van a kiköltözésre. Ha viszont fizetek és marad 3 hónapig... és utána sem költözik ki, akkor mi van??

Pont a nem fizető albérlők esete. Ki akarod tenni mert nem fizet, de ha nincs közjegyző által készített albérleti szerződésed akkor évekig pereskedhetsz mire kirakják. Ez igaz a volt tulajra is!! Ő van birtokon belül EZÉRT őt védi a törvény. Nincs végrehajtható kilakoltatási végzésed tehát mehetsz bíróságra.

kinek kell ez????

2019. júl. 6. 12:28
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
16: És az szerinted kit érdekel- rajta kívűl - hogy bukod a foglalót?? ezért kell előleget adni, az visszajár. Csókolom...
2019. júl. 6. 12:30
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Ügyvédi irodában dolgozok mint asszisztens, sokat pötyögök szerződést pláne hogy főleg ingatlanban utazunk, tényleg gyakori a kifizetés utáni távoli kiköltözés, főleg a hitelesek miatt igen, mert ott mi van ha mégsem kapják meg a hitelt meg a csokot, pénz nélkül nem sokan tudnak költözni.
2019. júl. 6. 12:33
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

Kedves asszisztens.

És ha nem költözik ki erre is szoktatok pötyögni valamit??

Csak kérdem...

2019. júl. 6. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!