Hogyan lehet úgy eladni lakást, hogy a belőle származó bevételt még a kiköltözés előtt elkölthessem másik házra?
Szeretnék egy komolyabb intervallumot a bevétel keletkezése és kiadása közt, hogy legyen idő választani, a választást lecsekkolni, költözést szervezni stb.
Nem jut eszembe jobb mint az adásvételi szerződésben kikötni a kései kiköltözést, ami nagyon korlátozza a lehetőségeket, hiszen ki állna rá szívesen, hogy megvesz egy kéglit és hagyja benne lakni az eladót mondjuk egy két hónapot...
Nem mindenki albérletből megy.. Van aki sajátból megy újba, van aki a szülői házból.
Szóval igen, lakott házaknál elég gyakori, hogy a VÉTELÁR KIFIZETÉSE után még hónapokig maradhat az eladó, ha hiszed ha nem..
Ez egy általános gyakorlat.
Mint írtam a barátnőmék is 3 hónapot kaptak és ez friss, 2 hetes sztori. Mi is 2 hónapot adtunk, tavalyi sztori. Szüleim pár éve eladták a házukat, ők is kikötötték a készpénzes vevőnek hogy csak akkor eladó ha 2-3 hónapot kapnak a kifiztés után mert másikat kell találniuk. A nászúton voltunk pont mikor fizettek (június) és szeptember 23, anyukám születésnapján volt a kulcsátadás.
Szóval kapásból 3 ingatlanügylet ami az elmúlt 3 évben volt a közeli környezetemben, és így zajlott.
Sőt kapaszkodj meg a főnököm is vett tavaly házat, 3 hónapot adtak az eladónak hogy elköltözzön, de az az utolsó pillanatban kezdett nézelődni, és 1 hónapot engedtek még neki a 3 letelte után hogy ott lakjon velük, persze a kötbér ellenében, de nem tették ki mert senkije nem volt és nem akarták utcára tenni mert túl jószívűek és egy fiatal lányról volt szó aki örökölte a házat csak egy kis lakást vett helyette és neki is várni kellett mire onnan kiköltöztek. Szóval de ez ilyen elterjedt dolog, ha tetszik ha nem.
Mert naív vagy. Az hogy felhozol egy csomó példát még nem jelenti azt hogy elfogadott. 5 példa a százezres eladások között nem reprezentatív. TI csináljátok így.
Ha kifizetted a teljes vételárat és nem költözik ki akkor mit csinálsz. Mész pereskedni sok évig!!! Okos vagy!
De már ne is haragudj, józan paraszti ésszel...
Én se költöznék ki úgy, hogy nem fizettek ki...
Nekünk is félt az eladó hogy nem kapjuk meg a hitelt és akkor ennyi volt.. Én se foglalóznék már költöznék addig míg ki nem fizettek..
Idézem az adásvételinket:
" Eladók az adásvételi szerződés tárgyát képező ingatlan birtokát a vételár hiánytalan összege részükre történt megfizetését követően 60 naptári napon belül ruházzák át a vevőkre. Fentiek szerint teját a birtokátruházás napjáig eladók, még azt követő naptól kezdve a vevők szedik a dolog hasznait, viselik a terheit, és a dologban beállott kárt. Eladók a birtokátruházás késedelme esetén 8000ft/nap késedelmi kötbért kötelesek fizetni a vevő részére."
Ennyi az egész kérdező, ennyit kell megbeszélni és rögzíteni.
Százezres eladások?
Házról van szó...
20 millióért vettük...
Mint írtam barátnőmék 40ért..
Főnököm Maglódon 35ért..
Milyen százezres?
Ja bocs már értem..
Hogy százezeres eladás..
De ez oda vissza van: mi van akkor, lefoglalózok valamit, de nem fizetnek ki.
Buktam ott a foglalót, fizethetem ki ott a dupláját, bukok egy csomót és pakolhatok vissza..Okos vagy te is :)
Igen úgy.
Olvasgass:
idézet a linkről:
"Nem árt legalább a kiköltözésre némi biztosítékot beépíteni a szerződésbe. Például a vételár egy részét visszatartod..."
vagy:
". Megpróbálhatod valahogy kitessékelni a lakásból (kényszerkijelentés), de akár hosszú pereskedés is lehet belőle."
Ugyanis is ha bent marad lakásban amit teljesen kifizettem, onnan rajta áll, hogy kiköltözik-e vagy sem. Ha nem fizetek akkor ösztönözve van a kiköltözésre. Ha viszont fizetek és marad 3 hónapig... és utána sem költözik ki, akkor mi van??
Pont a nem fizető albérlők esete. Ki akarod tenni mert nem fizet, de ha nincs közjegyző által készített albérleti szerződésed akkor évekig pereskedhetsz mire kirakják. Ez igaz a volt tulajra is!! Ő van birtokon belül EZÉRT őt védi a törvény. Nincs végrehajtható kilakoltatási végzésed tehát mehetsz bíróságra.
kinek kell ez????
Kedves asszisztens.
És ha nem költözik ki erre is szoktatok pötyögni valamit??
Csak kérdem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!