Munkahely váltás - Így is megéri?
Munkahelyet készülök váltani. Sokkal biztosabb, család barát, vállalat jött képbe, technikusi végzettséget igénylő munkakörbe. A prohumánnal kellene szerződnöm, viszont minden juttatásom, a fizetésem is annyi, mint a cég saját alkalmazottai kapnak. Csak annyi az eltérés, hogy a bérügyeimet a proh. fogja papírozni.
Kérdésem felétek az, hogy megéri-e? Hosszútávra gondolom elvállalni az állást.
Hát nekem nagyon gyanús az a biztos, családbarát munkahely, amelyik nem vesz fel, inkább fizet egy külsős cégnek a "bérlésedért".
Miért éri ez meg neki? Mennyi adót tud így megspórolni rajtad?
Ezt neked kell tudni s eldönteni.
Már azért is, ne más lelkén száradjon, ha "rossz tanácsot ad".
TE életed, TE cselekedeteid.
Neked kell a saját jövőképedet látnod.
Hosszú távon pedig nem kellene megrekedned s jobbat keresni vagy alapítani, ha úgy van.
Rengeteget elmélkedtem mindig is.
Nem azért, mert gond volt, hanem mindig is a jobbat kerestem, idővel pedig saját utamat jártam/járom.
Úgy képzeld el, olyan szinten átgondoltam, rendeztem magamban a jövőképet, hogy rendesen táblázatba foglaltam s tartom is magam ahhoz.
Gondolj arra is:
-Család
-Mennyit tudsz gyűjteni/elrakni havonta a kiadások mellett
-mennyi időd van magadra, családodra
-mennyi időn át kell gyűjtened pl egy célért (autó, ház..stb) hitel, tartozás nélkül
-mik a céljaid
-mik szükségesek azokhoz
-mit tudsz tenni (informálódás, jobb helyezkedés)
...s még sorolhatnánk.
Egy munkahely váltást, főleg ha ennyire bizonytalan vagy benne:
Ne is tervezd oda az életed letöltését.
(+ nagyon kevés olyan munka van, ami más keze alatt nyugisabb és kevesebb idő, de jó fizu. Ez amit írtál unszimpatikus pl számomra. Örülök ilyenkor annak, hogy nem más keze alatt dolgozom.)
Értékeld át s dönts TE a saját életedről lecseréled-e a jelenlegit erre.
Vagy csak tudod-e ugródeszkának használni valamilyen nézőpontból.
Pl nekem anno amikor másnak dolgoztam legutoljára:
-átlag fizu
-szabadabb mozgás, elkéretőzhettem úgy, mintha mi sem történt volna, ugyan úgy "ott voltam" papíron ( az átlag fizu miatt voltak engedékenyebbek)
-napi 5,5órám volt szabad s így volt időm a saját termékeimre, vállalkozásom kezdetére fókuszálni.
+ sok olyan alapanyagot kidobtak, amiket tudtam hasznosítani, átdolgozni, felhasználni.
Pl szelektáláskor előkerült egy raklapnyi műanyag, nah azt haza is vittem engedelmükkel.
Senki nem értette "mire kell ez neked?"
Láttam benne fantáziát, nem is egyet.
Idővel több prototípus termékem készült az a bizonyos napi 5-5,5 órák alatt, egyre több embernek tetszett s megindult a rendelés.
Akkor hagytam ott a melóhelyet, amikor fixen megvolt a havi bevétel (akkori fizetésem 2-2,5x-e)
Ha látsz célodnak megfelelő rést, akkor hajrá.
Ha viszont nem igazán s bizonytalan is vagy, akkor értékeld át mik azok a pozitívumok, negatívumok a jelenlegi és ez a felvetett munkahely között.
Egy lapon oszlopba le is írhatod, hogy átlásd.
+ne feledd: Sok helyen sok mindent ígérnek, de nem biztos, hogy úgy is lesz. (németben estem bele egyszer egy ilyen durva esetbe egyszer s nem kívánom senkinek)
Húgom is így dolgozott a Nilfisk-nél. Ő kölcsönzött volt. És sokkal jobb volt neki, mindent sokkal egyszerűbben tudott intézni, mint aki állományban volt a cégnél.
SZóval ez lehet jó is, meg rossz is.
Ezt mi nem tudhatjuk, neked melyik lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!