Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Gyorshajtasert kaptam csekket...

Gyorshajtasert kaptam csekket mit lehet csinalni?

Figyelt kérdés
Ez az elso ilyen es nem tudom van e valami modja hogy mit lehet ilyenkor tenni?24-e hetfon mentem oda es penteken jottem vissza.Lehetseges hogy egy het mulva kapok megegyet visszafele is ha nem fix trafipaxot nem vettem eszre?Vagy ezeket egybe kuldik ki

2019. júl. 2. 16:53
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Remelem azert senki nem hiszi hogy nem fizettem be:D nem orulok neki de befizettem egyertelmu.En hibam volt en csupan kivancsi voltam arra hogy mik a lehetosegeim/jogaim kinek milyen otlete van amivel esetleg csokkenteni lehetett volna rajta vagy valami.Nem tul aranyos a birsag a magyar fizetesekkel szemben ugyhogy szerintem ilyen esetben nem csak sn gondolnek ilyenekre
2019. júl. 18. 03:38
 32/33 anonim ***** válasza:
62%

"En hibam volt "

Na, kérdező, ha másért nem, már csak ezért megérte 3 oldalon keresztül irkálni, mert legalább idáig eljutottál, hogy a Te hibád volt :-) Hála Istennek, hogy végre felelősséget vállaltál a saját tetteidért!

És nem túl arányos a bírság a fizetéshez képest?

Hát igen, tudod a bírságot eleve úgy szabják ki, hogy fájjon...mert ha nem fáj, akkor nem lesz visszatartó ereje. Ha 5 ezer ft lenne a bírság, akkor legközelebb is ugyanolyan gyorsan mennél a várostábla után, mert meg se érzed, nem fáj, lazán kipengeted.

De 30 ezernél azért már csak jobban rááll az ember arra a fékre a tábla előtt, hátha megint traffipaxoznak.

Hát ezért ennyi a bírság.

2019. júl. 18. 07:27
 33/33 anonim ***** válasza:

Még valami: a városban azért kell 50-el menni, mert bármikor felbukkanhat egy gyalogos (aki akár egy gyerek is lehet) - de ezt nyilván Te is tudod :-)

Kikerestem Neked egy kis reakcióidő, fékút-féktávolság számítást: nagyobb sebességnél már a reakcióidő alatt megtett távolság is jóval nagyobb.

"A reakcióidő fontosságát jól szemlélteti a mennyit számít 20 km/h példa. Vegyük azt az esetet, amikor városban 30 km/h-val haladunk és elénk szalad egy gyerek. Normál, 0,7 másodperces reakcióidővel, satuféket nyomva pont megállunk előtte. Kérdés: mennyivel ütjük el, ha ugyanitt 50 km/órával haladunk? A válasz sokak számára talán meglepő: 50 km/h-val, ugyanis már a reakcióidő alatt elérünk hozzá, nincs már idő és hely fékezni."

Na most akkor képzeld el ezt 75 km/órával...

Ugye te sem akarsz gyereket gázolni vagy zebrán babakocsival átkelő gyalogost ? (sajnos sok ilyen eset van)

Forrás:

[link]

Vagy itt a másik:

Csak a lényeget nézd, meg az ábrákat, illetve az utolsó mondat nagyon fontos még:

"Nem bajlódok újra a számokkal, de amíg a szabályosan, 50 km/h-val haladó jármű megáll egy akadály előtt, azonos körülmények között 60-ról észlelve több mint 40 km/h-val fogunk ütközni, ami – talán érezhető – egyáltalán nem mindegy."

[link]

2019. júl. 18. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!