Gyorshajtasert kaptam csekket mit lehet csinalni?
Nalad komoly gondolok lehetnek erto olvasas szintjen.Tobbszor nem fogom kifejteni hogy en nem arra gondoltam mit kell csinalni egy csekkel.Ha ilyen primitiv valaki nem tudok vele mit kezdeni.
Lehet “rossz a kerdes” (bar szerintem az ertelmesek rajonnek mire gondolok, a kotekedok meg a hibat keresik mindenben) mert arra torekedtem hogy rovid legyen es gyorsan irjam ki de utana kifejtettem szerintem elegge hogy meg lehessen erteni.Ha ilyen ertetlen vagy csak sajnalni tudlak.
No, elemezzük ki a kérdésedet, ha már itt tartunk: nem foglak sértegetni, ezért kérlek, Te se tedd - kössz...
"Gyorshajtasert kaptam csekket mit lehet csinalni?Ez az elso ilyen es nem tudom van e valami modja hogy mit lehet ilyenkor tenni?"
Hogy mit? Erre tényleg az a válasz, hogy befizetni.
Ha nem fizeted be, akkor előbb utóbb fizetési meghagyás lesz belőle, aztán behajtják, letiltják a fizetésedből, stb.
Fellebbezni ugyan lehet, de csak akkor érdemes, ha csak kevéssel lépted túl, nem a Te autód volt akkor és ott, stb. Ha egyértelműen bizonyítható a gyorshajtás, akkor semmi értelme nincs fellebezni - csak az idődet pocsékolod vele.
"24-e hetfon mentem oda es penteken jottem vissza."
Hova??? Az se derül ki a kérdésedről,hogy belföldről beszélünk vagy külföldről? Sokan érdeklődnek itt egy ausztriai, német gyorshajtásnál, hogy vajon be tudják-e hajtani, megúszhatják-e? Igen, be tudják hajtani, külföld esetén is. Belföldöt meg már írtam.
"Lehetseges hogy egy het mulva kapok megegyet visszafele is ha nem fix trafipaxot nem vettem eszre?Vagy ezeket egybe kuldik ki"
Igen, lehetséges, hogy kapsz még egyet - ha visszafelé is gyorsan mentél és elkaptak.
Amúgy meg a sebességkorlátozást nem azért kell betartani, mert traffipax van, hanem azért, mert annak általában oka van (pl. megnő a balesetveszély nagyobb sebesség esetén.)
Franciaországban pl. 2018 őszén bevezették, hogy országúton 90 helyett csak 80-al lehet menni.
"A korlátozás célja a halálos balesetek számának csökkentése. "
Ja, és nincs jogsim :-) de ettől még tisztában vagyok dolgokkal :-)
Rendben jogos, erre az a valasz higy befizetni.Barmilyen hulye is vagyok szerintem ez magatol ertetodo hogy ha jon egy csekk be kell fizetni.Erre en is gondoltam.Az esetleges kiskapukra vagy ledolgozasi lehetosegre lettem volna kivancsi esetleg arra higy fellebezesnek mennyi ertelme van el lehet e vele erni valamit.(nyilvan korulmenyektol is fugg.Csak megis par tapasztalatra lettem volna kivancsi.
Szandekosan nem irtam le hogy hova mentem.Befoldrol van szo azt hittem ez egyertelmu.Ha kulfoldrol lett volna szo irtam volna mert az fontos tenyezo.
Igen gondolom en is hogy nem veletlen a korlatozas viszont ezeket sokszor eleg nehez betartani es nagy altalanossagban nem is tartjak.Volt mar hogy friss jogsival lassan mentem ugyan ugx dudalgattak es tiszta idegek voltak.Kreszben is benne van a lassu haladas is ugyan olyan agressziot tud kivalltani az emberekbol mint ha valaki szaguldozna.Beertem a varosba kb 90-rol (ami a megemgedett) es lassitottam is lefele.De ezek kozvetlen varos tabla utan par meterre raktak be a merot es nem volt annyi idom hogy lelassitsak (75 50helyett)
Nyilvan elore kell gondolkozni meg stb thdom, soha nem okoztam semmifele balesetet nem artottam senkinek nem vagyok az a szaguldozos tipus ezert is bant hogy igy beszo...tam.Masok meg szaguldoznak es oket meg nem kapjak el.
"Kreszben is benne van a lassu haladas is ugyan olyan agressziot tud kivalltani az emberekbol mint ha valaki szaguldozna."
A Kreszben ilyen nincs. Legfeljebb az, hogy az indokolatlan lassú haladás is balesetveszélyes. Én én pont leszrom, hogy ki dudál, meg ki nem. Az alapszabály ugyanis az, hogy amíg a dudát nyomja, nincs baj. Ha baj lenne, a féket nyomná. És nem a rendőrök a szemetek, hogy a varostábla után rakják a trafit, hanem neked kell időben lassítani, ennyi. Hibáztál, vállald a felelősséget, fizesd be a bírságot. Aztán ennyi.
"Beertem a varosba kb 90-rol (ami a megemgedett) es lassitottam is lefele.De ezek kozvetlen varos tabla utan par meterre raktak be a merot es nem volt annyi idom hogy lelassitsak (75 50helyett)"
Itt is a tipikus kibújás, magyarázkodás: "nem volt annyi időm, hogy lelassítsak"
Már megbocsáss, de ez nagyon-nagyon röhejes "indok". Város tábla után 50-el megyünk, pont.
A zebrát is úgy kell megközelíteni, hogy meg tudj állni, ha lelép egy gyalogos.
Nem tudom, mióta vezetsz, de ha eléd hajt valaki, akkor nem beleállsz a fékbe? Ha meglátsz egy várostáblát, akkor nincs idő lassítani? "Hirtelen" ott termett a város? :-) Nem is tudtad, hogy lesz?? Már bocs, de nem érzed az indokod fonákságát?
És jó eséllyel visszafelé is ezt csináltad, hiszen 2 kérdésnél is attól rettegsz, hogy elkaptak (itt és egy másiknál)
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Es ha kiskapukat keresek is akkor mi van?Eleg alszent ember lehetsz, fogadni mernek ha neked lenne lehetoseg hogy megussz egy 30000 forintos birsagot tuti elnel vele.Mert miert is ne elnel?Kicsi hazankban ez mar eleg jo osszegnek szamit.Nem szokas dobalni ah ablakon
“Hibáztál, vállald a felelősséget, fizesd be a bírságot.”
Te meg itt tartasz?Hanyszor ismerjem meg el hogy hibaztam?Es higy vallalom is a felelosseget.Vallalom hat es nyilvan be js fogom fizetni.Mar egy kerdest sem lehet feltenni mert egybol jonnek es minden szarnak elhordanak.De lersze en vagyok a tipikus magyar.Amikor itt karorvend es orul mindenki kb hogy valakit jol megszpta.30 ora munkaja mehet a kukaba.
Mar ne ks haragudjal de ugy probalod bizonyitani az igazad hogy kitalalsz dolgokat.Es meg idezojelbe is rakod hogy en ikyet irtam higy nem volt idom lassitani.Egy szoval sem mondtam ilyet.Komoly ertelmezesi problemaid lehetnek neked vagy csak azt hiszed mindig igazad van.Segitek, nem ugy kell bebizonyitani az igazadat higy mast ragalmazol.
Igen en rettegek ezt nagyon jol eltalaltad XD
Gondolom nagy nyomozonak gondolod most magad hogy talaltal egy masik kerdest.En bevallom nem szoktam betartani a sebessegkorlatozast igy nem is csadalkozok hogy lemertek.Idoszeru volt mar.Jogosan mertek le hoztak egy szabalyt amit en nem tartottam be.Igy jartam.Es igen valoban ne lennek boldog ha visszafele is lemertek volna.Nem mast hibaztatok azert mert lemertek nem kifogasokat keresek.En mentem tudatosan tobbel es kesz.Az higy ti miket probaltam ramfogni alaptalanul az meg mar megint mas teszta.
Elarulom neked egy kanyar tan jott a varostabla.Nem jartam meg arra nem tudtam hogy varos.Voltak mogottem ezert nem satuztam szep lassan lassitottam es valoszinu ha lett volna meg par meterem meg sem buntettek volna de nem volt.Fel szoktam merni mikor hogy kell lassitani.Ha nem tudtam tobb csekket is kaptam volna mar.De mivel ez az elso nem mondanam magam olyan szrnak mint amikyennek ti itt beallitotok.Vicc
Nehogy befizesd! Mutasd meg, milyen kemény tökös gyerek vagy :D
(aztán majd fizethetsz még többet)
"En mentem tudatosan tobbel es kesz."
Akkor meg fizesd be a csekket és kész :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!