Szerinted a Facebook leendő új kriptovalutája milyen mértékben és milyen irányban fogja befolyásolni a teljes kriptovaluta piacot, a Bitcoint és a többit?
Semmilyen, ez a Facebook utolsó próbálkozásainak egyike. Hamarosan kiderül, hogy Amerikában már csak az Instagramot használják 35 év alatt, és azt sem sokáig, ha ennél is több reklám lesz. Ha a WhatsAppre megérkezek a reklámok, annak is lassan annyi.
Ennek az egésznek nagyobb a füstje, mint a lángja. Nincs olyan épeszű ember, aki egy, a Facebook által irányított pénznemben tartaná a pénzét.
Lehet, hogy így lesz, bár el tudom képzelni, hogy csak azért elkezdenek WhatsAppozni, hogy a reklámok nézegetésével pénzt keressenek.
A kvázi stabil árfolyam nekem tetszene benne.
A Facebook felhasználói adatkezelési gyakorlata nekem sem tetszik. Eladnák a cégeknek az adatokat, hogy ki kicsoda és mikor mit vásárolt.
Szerintem az árkeresős, árukeresős oldalakkal is ez a baj, azoknak is jelentik a webshopok, hogy ki mikor mit vett. Ha vásárolok, akkor mindig jön az e-mail az árukereső oldaltól, hogy értékeljem a terméket és a webshopot.
Van ennél durvább. Vásároltam egy igazi áruházban és utána jöttek a reklámok, hogy köszönjük, hogy nálunk vásárolt, xy áruház.
Vajon honnan tudják?!?
Egyébként a facebook pénzről azt olvastam, hogy nem lesz külön árfolyama, hanem gyakorlatilag csak dollár számla.
Azt írják róla, hogy a Libra árfolyamát több jelentős devizához, például a fonthoz, a dollárhoz, a jenhez és az euróhoz fogják kötni. Ezek alapján ezeknek az átlaga lesz az árfolyama.
Talán a Librának azért van jó esélye, mert egy olyan nagy óriás áll mögötte, mint a Facebook, amely már szinte az egész bolygón jelen van.
Lehet, hogy az ötletet a Kínában nagyon sikeres Wechat rendszere adta Zuckerbergnek, mert az egy nagyon hasonló és már bevált megoldás egy social network és egy fizetési rendszer szimbiózisára.
Szerintem lehet olyan befolyása a Bitcoinra, hogy elszipkázza azokat a felhasználókat, akik elsősorban fizetésre használják a virtuális pénzeket és akiket a technikai háttér és a centralizáltság megléte nem különösebben érdekel, mindazonáltal gyors és kényelmes fizetési megoldást keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!