Az emberek miért nem tartják a pénzüket a bankba? Vagy miért félnek ennyire a bankoktól?
Mondok egy személyes példát:
Beraktam 700.000et X bankban kb 1évet pihent bent.
Gondoltam kiveszem 618.000tudtam kivenni ilyen olyan kezelési költség levonása utan.
Na ezert nem bankozgatnak.
Te is inkább nyelvtan korrepetálásra költhetnél, buta kérdések helyett.
A súlyos élet ellenes cselekmények döntő hányadánál mint sem számít a megszerezhető összeg. ebben a hónapban is volt olyan, hogy valami ezer forintért verte valaki agyon a rokonát. Lehetett a néninek 3 milliárdja is a bankban, ha agyonverték.
A bankszámlát is le lehet rabolni, ha nem elég óvatos a számlatulajdonos.
Egy sima lakossági folyószámla hozama annyira elenyésző, hogy értékmegtartás szempontjából mindegy, hogy bankban van-e a pénz, vagy a cihában.
62. évemben járok, de teljesen követem a kort, több tekintetben talpa esettebb, mint sok fiatal.
Szeretem azt, hogy a számlabefizetéseket részben automatizálva tudom intézni (csoportos beszedés), részben online eseti megbízást adni.
De azt nem, hogy a vásárlások alkalmával nem látom jól a takaró szélét. Azaz amíg ott van a tízezres a tárcámban, látom, mennyi a költésem, mi marad.
Ha csak kártyázom, nehezebb követni.
A készpénznek is van előnye, a bankban tartott pénznek is.
De a gazemberektől nem véd meg az, ha számlán van a málna.
1-es de minek kell kivenni ? ha valami nagy összegü dolgot akarsz vásárolni bankkártyával kell fizetni , törvényszerint se lehet nagy összeget kp-ban
amúgy érdemes egy normális bankkot nézni nem mindenhol ekkorák a kezelési költségek
"ha valami nagy összegü dolgot akarsz vásárolni bankkártyával kell fizetni , törvényszerint se lehet nagy összeget kp-ban"
Hát ezzel most jó nagy zöldséget mondtál, kérdező: semmilyen törvény nem tiltja, hogy akár egy 20 milliós házat kp-ban fizessen ki valaki.
2-es látom jól tudsz helyesen írni de a szöveg megértése az nem az erősséged
én is a kissebb összgeket kp intézem , mert jobban átláthatóbb , de én azt nem értem , hogy nagy összegeket miért tartanak a házban az emberek
én itt most azokra a tolvajokra gondolok akik kifigyelik mikor megy el otthonról az illető és lecsapnak , nem azokra akik agyonütik az áldozatot pár ezer ftért
Az osszes bank legális uzsorás.
Ilyen olyan kezelési költség számlavezetési díj kártya használat stb...stb....
Ez havi szinten jopár 1000.
Nem csodalnam ha a 10.000et is elérné még én fizesek hogy a
"A készpénzt viszont nem tudja rendeletileg lenyúlni"
Generál egy kis inflációt és már is le van nyúlva a készpénzed ahoz még alkotmányt se kell módositani , kb. ezért se érdemes otthon tartani a pénzt
De bankban sem, mert nem fizetnek kamatot.
ÉS MÉG le is tudják nyúlni könnyedén a pénzt!
Más országokban már volt ilyen: ott az volt, hogy nem adták ki a bankban a pénzed. Csak egy adott összeget vehettél fel, egy adott napon.
A többiből pedig extra jutalékot vont le az állam. Azt elvesztetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!