Kötelező munkaügyire bemenni és lejelentkezni?
Bevoltam regisztrálva álláskeresőként, de napi bejelentéssel dolgoztam fél évig (azért nem volt szerződés mert bezárt az üzem ezért felesleges lett volna pár hónapra szerződést írni)
25én kellett volna menni a munkaügyire a kiskönyv szerint, de nem tudtam elmenni. Nem kaptam semmi értesítést hogy töröltek volna, meg úgy volt hogy május elejétől lesz szerződésem az új tulajjal aki bérli a helyet és átvett volna (erről tudott az ügyintézőm)
De különböző okokból kifolyólag mégse írtam alá a szerződést.
Álláskeresési járadék nem jár nekem, a TB fizetése az Apehra tartozik. Bekell mennem mégis a munkaügyibe jelezni hogy folytatom az álláskeresést?
igen, be kéne. lehet nem szorulsz rá, de ha tartós álláskereső vagy, akkor vannak munkahelyek, ahol ilyen munkavállalók foglalkoztatása esetén tudnak támogatást igénybevenni, ami nem tudom változott-e, de 3 hónapig teljesen költségmentes a munkáltató számára a foglalkoztatásod, utána pedig 6 hónapig járulékmentes, mert ezt átvállalják.
nyilván egy ilyen lehetőség minden munkáltatónak egy pozitív pont, és ha törölnek akkor nyilván megszakad.
Igen, be kéne menni.
Nem kötelező, de te is jobban jársz.
Azért nem kaptál még értesítést a törlésről, mert:
1.- tudta az ügyintéződ a máj. 1-ét
2.- szoktak pár napot várni, hátha jelentkezik mégis az álláskereső
3.- 25.-e óta összesen 3 munkanap volt: még ha azonnal töröltek is volna, akkor sem kaptad volna meg még a levelet (de mint írtam, nem azonnal törölnek)
Szóval jobban jársz, ha bemész :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!