Ha rendeltem egy kanapét és 3-4 hét múlva lemondom akkor mi történik?
8 hét a bútor legyártása.
Meg volt rá a pénz, de sajnos elháríthatatlan Vis major miatt nem tudom kifizetni a kanapét. 2x is írtam emailt nekik, lemondtam a bútort de nem reagáltak.
Tehetnek ellenem valamit?
Behajthatnak valami kártérítést az át nem vett bútordarab miatt?
Elolvastam az ÁFSZ-t de ilyenre nem térnek ki külön.
Annyit írtak le benne, hogy 24 órán belül lehet elállni a vásárlástól.
Na most az a baj, hogy kellene a kanapé, de én táppénzen vagyok férjem most váltott munkahelyet. A részletfizetést se kapnánk meg. Tipp?
"8 hét a bútor legyártása."
Na itt most mindjárt meg is bukott az elállási jog, ugyanis nem minden esetben lehet elállni az adásvételtől - csak sajnos ezt sokan nem tudják :-(
"Visszakövetelhetem a vételárat olyan termék esetén, amelyet kifejezetten a saját kívánságomra, egyedi utasításaim alapján készítettek, állítottak elő?
Nem, mivel a vállalkozások nem kötelesek olyan termékek feltétlen visszavételére, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó egyedi utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő. Ha ezekben az esetekben elfogadnánk az elállási jog gyakorlását, akkor gazdaságilag értéktelenné válna a dolog, hiszen a kereskedő már nem tudná a kizárólag az azt megrendelő fogyasztó számára értékkel bíró egyedi jellegű terméket más vevő számára értékesíteni."
"A részletfizetést se kapnánk meg. Tipp? "
1.- Miért ne kaphatnátok meg? Lehet, abba simán belemennnek, hogy több résdzletben fizetitek és csak akkor szállítják le, amikor a teljes összeg ki van fizetve.
2.- ha nem mennek bele, akkor még mindig fel tudtok venni vagy folyószámlahitelt (betegállomány nem számít, attól azért adnak) vagy esetleg személyi kölcsönt rövid távra.
Nem adnak tappenzre se kolcsont de meg adostars lehetek.
Amugy meg el tudjak adni masnak, sima kanape.
Es halistennek csotores van a hazamban ami ugye elharithatatlan vismajornak szamit. Most arra kell koltsem a penzt.
Mit csinalnak? Ha nem veszem meg?
Megvernek? Feljelentenek? Hat akkor terheljek be reszletre es annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!