Van itt a GYK oldalán olyan, aki ténylegesen pénzt keres valamilyen hálózatos (MLM) értékesítéssel, internetes munkával, és megosztána a saját tapasztalatait, bemutatva az általa végzett/preferált lehetőséget vagy lehetőségeket?
Sok infót találtam a témával kapcsolatban a neten, de nekem valamiért mindegyikkel szemben ellenérzéseim voltak.
Olyan lehetőségek érdekelnének, ahol:
- a hálózatba lépőnek nem kell vásárolnia, ahhoz, hogy dolgozhasson a rendszerben;
- nem kell agymosós marketing találkozókra járni;
- valóban hasznos termékeket vagy szolgáltatásokat kell értékesíteni;
- nem álcázott piramisjáték(szerű)a rendszer;
- valóban lehet keresni a befektetett munkával/idővel.
Van ilyen?
Bármit mondhatsz rám, de hazugnak, vagy másokat átverőnek légyszi ne nevezz. Igyekszem becsülettel élni az életemet. A hálózatépítésbe se vágtam volna bele, ha bármi rosszat látnék benne. Azt viszont nagyon jól tudom, hogy a legtöbb embernek mi a véleménye róla.
"... gyártás, csomagolás..."
Nem az a lényeg, hogy miből tevődik össze a termék ára, hanem hogy van-e rá kereslet. A Pick szalámi is más mint a többi, van nála jobb is, rosszabb is. Meg van határozva az ára, van aki megveszi. A Pick szalámit a TVben reklámozzák, a fogkrémet meg a hálózatban. Amikor megveszem a szalámit az üzletben, ami drágább a többinél, akkor engem nem érdekel, hogy az ára hogyan fog szétoszlani a marketingesek, a boltosok és tulajdonosok között.
"Neked fogalmad sincs arról, hogy mi van a fogkrémben"
nem is igazán érdekel, hogy mi van benne. Ha látom, hogy szépek, fehérek lesznek tőle a fogaim, akkor másnak is nyugodt szívvel fogom ajánlani. Sőt az is lehet, hogy egy ismerősöm megkérdezi, hogy mitől olyan szépek a fogaim.
Egy valamit nem veszel figyelembe: hálózatot építeni csak és kizárólag visszatérő kliensekkel lehet. És csak akkor térnek vissza, lesznek rendszeres vásárlók, ha elégedettek a termékekkel. Ha pedig elégedettek, akkor másoknak is ajánlani fogják és ezért jutalékot fognak kapni.
@Bak Norbert
Kimegyek németbe' dolgozok mint az állat, keresek egy csomó pénzt, hazajövök, veszek egy lakást és kiadom albérlőknek. Minden hónapban lesz belőle bevételem. Ezt hívják passzív jövedelemnek, ha jól tudom.
MLM: Itthon maradok, dolgozok mint az állat, egy csomó embert megtanítok mindenre, amit én tudok. Ezért a munkáért cserébe minden hónapban kapok pénzt.
Rosszul tudod. Nekem is van több ingatlanom - haszongépjármű is - bérbe adva még sem passzív.
Ahogy nem is jövedelem, sem az amit ingatlan bérbeadásáért vagy jutalékként kapsz az eladások után vagy az amit kapsz azért, amiért mlmben aktívan foglalkozol a hálózatoddal.
@Bak Norbert
Lehet, hogy neked van igazad. Én eddig úgy tudtam, hogy az számít passzív jövedelemnek, amit akkor is kapsz, amikor épp nem dolgozol. Az aktív jövedelem meg az, amikor az idődet adod el pénzért arányosan.
Pl, a fenti példánál maradva, ha kiadsz egy lakást, akkor úgy kapsz pénzt, hogy épp nem dolgozol érte. Lehet azt mondani, hogy a lakással is kell foglalkozni, karban tartani, stb, de úgy is fel lehetne fogni, hogy mondjuk van egy lakásod és megbízol valakit, hogy intézze az összes vele kapcsolatos teendőket, neked csak a lakbért küldi. Vagy ugye ott vannak az értékpapírok, a szerzői jogdíjak, stb. Szerintem ezek is passzív jövedelemnek számítanak.
De az is lehet, hogy rosszul tudom. Szívesen fogadok minden meglátást.
Meg még hozzá lehetne tenni, hogy az alkalmazottak által működő üzletek- vagy lásd elso hozzászólásom a webáruház teljes bruttó árbevétele is jövedelem???
Ezek mind brutto bevételek, aminek a fele sem marad meg nettó jövedelemként. ( igazolt jövedelem -formájában) Ha meg tobb a koltseg mint a bevétel nem hogy jövedelmet generál, hanem veszteséget. Mint pl egy ingatlan bérbeadás kapcsán egy evebbeluli komolyabb felújítás, fejlesztés a bérleti díjhoz képest és még aktivnak is kell mellé lenni.Ahogy szerzői jogdíj esetén is, értékpapírnál meg pláne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!