Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt a GYK oldalán olyan,...

Van itt a GYK oldalán olyan, aki ténylegesen pénzt keres valamilyen hálózatos (MLM) értékesítéssel, internetes munkával, és megosztána a saját tapasztalatait, bemutatva az általa végzett/preferált lehetőséget vagy lehetőségeket?

Figyelt kérdés

Sok infót találtam a témával kapcsolatban a neten, de nekem valamiért mindegyikkel szemben ellenérzéseim voltak.

Olyan lehetőségek érdekelnének, ahol:

- a hálózatba lépőnek nem kell vásárolnia, ahhoz, hogy dolgozhasson a rendszerben;

- nem kell agymosós marketing találkozókra járni;

- valóban hasznos termékeket vagy szolgáltatásokat kell értékesíteni;

- nem álcázott piramisjáték(szerű)a rendszer;

- valóban lehet keresni a befektetett munkával/idővel.

Van ilyen?

#network marketing #hálózatos értékesítés #MLM rendszerek #kereseti lehetőségek
2019. márc. 8. 08:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
71%

"Tévedés, akkor belebuksz. Vagy legalábbis alig keresel majd."

Az MLM-nek az a lényege, hogy a jövedelmed nagy része passzív jövedelem, vagyis az alattad levő emberek munkájából kapsz egy bizonyos százalékot. Azt akkor is kapod, amikor épp nem dolgozol. Persze, ha sokáig nem csinálsz semmit, akkor szép lassan leépül a hálózatod, de a szinten tartáshoz elég egy minimális munka, hisz alattad mindenkinek az az érdeke, hogy dolgozzon és pénzt keressen, tőled függetlenül is. A pénzt pedig azért kapod, mert annak idején sok energiát belefektettél.

Ahogy a híres mondás tartja: "inkább részesülök 100 ember munkájának 1%-ában, mint a sajátom 100%-ában."

Amiről te beszélsz, az a direkt marketing, amikor te jársz házalni egyedül. Az azonnali haszon, viszont hosszú távon nincs benne fantázia. A miatt tuti, hogy nem hagynám ott a mostani munkámat :)

2019. márc. 8. 13:17
 12/25 anonim ***** válasza:

"de a szinten tartáshoz elég egy minimális munka"

Nem, NAGYON nem elég.

Ha már elég magas szinten vagy, akkor azon kell dolgoznod - SOKAT - hogy az alattad levők rendesen dolgozzanak.

Mivel sokan vannak, ezért kell sokat dolgoznod.

Ha ezt NEM teszed meg, akkor úgy jársz, hogy ők is pont úgy gondolkodnak, mint te (hogy nem kell dolgozni) és gyorsan leépül a hálózatod.

Ezt pedig, ha már egyszer elindult, nagyon nehéz megállítani, ezért kell folyamatosan és sokat dolgoznod rajta!

Plusz egy kis kiegészítés:

természetesen ettől még házalnod IS kell, pont úgy, mint előtte!

Azért, mert ha nem teszed meg, akkor az alattad levők is ugyanígy gondolják, és...

2019. márc. 8. 13:22
 13/25 anonim ***** válasza:
39%

Pont ezért nem vágtam bele már régebben, mert ugyanígy gondolkoztam.

Sehogy sem tudtam kitalálni egy olyan módszert, amivel tutibiztos 100%, hogy minden egyes emberrel meg tudom ismertetni a termékeket és szükségük is lesz rá. Informatikusként nekem mindent előre ki kell tudnom számolni, az emberek viszont kiszámíthatatlanok :)

Aztán az egyik ilyen "agymosáson" végre megértettem a lényeget: csak a statisztika a lényeg, amivel már könnyű számolni. Soha nem fog minden egyes ember csatlakozni hozzád, viszont akiknek érthetően el tudod magyarázni a lényeget, azok bizonyos százaléka csatlakozni fog. Tehát a dolog működik, csak minél több embernek meg kell mutasd magad.

Ha egy nap utazgatsz meg KVzgatsz és senki sem csatlakozik, akkor sem ment kárba az a nap. Lehet, hogy azok az emberek egy hét, egy hónap, egy év múlva megkeresnek majd téged. Az MLM-be befektetett munka csak később térül meg, soha nem azonnal. Mint szinte minden más vállalkozásnál.

2019. márc. 8. 13:31
 14/25 anonim ***** válasza:
39%

igazad van, viszont nem mindegy, hogy hol állsz meg pihenni, vagy "abbahagyni". Mondjuk elérek egy olyan szintet, ahogy már kapok annyi pénzt, ami nekem pont elég. Ekkor megállok pihenni. Az alattam levők viszont ugyancsak el szeretnének érni egy hasonló (vagy jobb fizetést) ezért ők nem fognak megállni.

Attól, hogy magas szinten vagy és nagy a hálózatod, még nem biztos, hogy sok emberrel kell foglalkozni. Neked elég csak a közvetlenül alattad levőkkel foglalkozni, ők majd intézik a sajátjaikat.

2019. márc. 8. 13:39
 15/25 anonim ***** válasza:
75%

@kituggya

Szó sincs direkt marketingről egyszerűen csak mellébeszélsz.

Ha egy MLM rendszerben az alád beszervezett emberek nem vásárolnak, akkor egy forint jutalékod nem lesz, ergó nem keresel semmit. Hiába szervezel be magad alá 100 embert (pláne egy olyan rendszerbe ahol nincs un. "kezdőcsomag"), ha nem vásárolnak, nincs jutalék, nincs kifizetés.

2019. márc. 8. 14:03
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Annyira vicces vagy kituggya, verem a fejem az asztalba.

Próbálod elhitetni, hogy nem szivattyúzod és használod ki az alattad lévőket, bár elég sok szerencsétlen gürizik a passzív jövedelmedért (egy piramisnyi?). De ugye nem csak te jársz jól, ott felül, hanem a legalsó kis csótány is? Ja nem, neki keményen kell dolgoznia és beszervezni maga alá 100 embert. Kezdd el felrajzolni...

A másik állításod, hogy nem túlárazott lóbránert árulsz. Persze hogy nem, de te még abból is vígan megélsz, hogy 5 egységgel alattad Bözsi néni elad az anyjának egy energizáló követ. Meg még feletted is nyolcvanan vesznek a passzív jövedelmükből audit.

Ha már ennyire nulla vagy, legalább ne próbáld meg megmagyarázni, ez még soha egy MLM-esnek sem sikerült. Nektek személyesen a buta és/vagy befolyásolható 18 éveseket kell megszólítanotok, meg a kisnyugdíjasokat, akik bíznak benne, hogy munka nélkül juthatnak egy kis jövedelemhez.

2019. márc. 8. 14:08
 17/25 anonim ***** válasza:
62%

Azt hiszem nem igazán értem. Nem írtam olyan, hogy az alattam levő embereknek nem kell vásárolni. Azt sem értem, hogy miért ne vásárolnának, ha én épp nem dolgozok. Amikor még közöm nem volt az MLM-hez, csak vásároltam a cégtől, akkor is havonta megrendeltem a webshopjukból a fogkrémet, mosogatószert, stb. Azt sem tudtam, hogy a "szponzorom" épp mit csinál, vagy él-e még.

2019. márc. 8. 14:33
 18/25 anonim ***** válasza:
71%

Ez a válaszod elég alpárira sikeredett. Nem értem az okát. Azért reagálnék rá, hátha másnak (vagy a kérdezőnek) segítségere lesz.

"Próbálod elhitetni, hogy nem szivattyúzod és használod ki az alattad lévőket"

Ilyet nem próbáltam elhitetni, szerintem ezt csak te olvastad ki belőle. Mint írtam (többször is), keményen kell dolgozni és a haszon csak később jelentkezik. A pénzt azért kapom, mert belefektetek egy csomó energiát, hogy tanítsam, segítsem az alattam levőket és a vásárlókat. Lehet, hogy sokan nem tudják, de a hálózatépítés nem arról szól, hogy valakit beszervezel, utána pedig csak kapod a nagy pénzeket utána. Folyamatosan kell segíteni őket továbbra is, ameddig már egyedül is boldogulnak.

"A másik állításod, hogy nem túlárazott lóbránert árulsz. "

Mint már fentebb leírtam többször, mi azelőtt is ugyanúgy vásároltunk a cégtől. Én sem vagyok a saját magam ellensége, hogy a lóbránereket túlárazva vásároljam magamnak.

"de te még abból is vígan megélsz, hogy 5 egységgel alattad Bözsi néni elad az anyjának egy energizáló követ"

pontosan ez a lényeg. Én otthon alszom éjszaka, Bözsi néni anyukája meg belép a webshopba és rendel magának egy fogkrémet és én abból kapok 1 petákot. sok peták sokra megy.

"befolyásolható 18 éveseket kell megszólítanotok, meg a kisnyugdíjasokat"

A 18 évesek és a kisnyugdíjasok is nagyrészt kiesnek a klienskörből. A 18 éveseket MÉG nem érdekli a tudatosság, a kisnyugdíjasokat meg soha nem is érdekelte (ugyanígy a 18 éves és a kisnyugdíjas sem fog Pick szalámit vásárolni, csak az olcsó felvágottat). Tisztelet a kivételnek.

"akik bíznak benne, hogy munka nélkül juthatnak egy kis jövedelemhez"

Ezt már letárgyaltuk: munka nincs jövedelem

U.I.

Amennyiben ugyanilyen stílusban szeretnéd folytatni, úgy légyszíves inkább ne pocsékold a saját és mások idejét.

2019. márc. 8. 14:52
 19/25 anonim ***** válasza:
62%

#18 - alpárinak nem mondanám, ideges vagyok, mikor valaki egyértelműen hazugságot állít, illetve ha mást próbál átverni. Még mindig ellentmondasz magadnak.

Azon túl, hogy egy termékből (legyen az fogkrém) rengetegen megélnek - gyártás, csomagolás, szállítás, raktározás, bevizsgálás, kiszolgálás - még ezeken felül beléptek ti a hálózatotokkal, ami hány %-ot tesz rá a termékre? Az eladó bónusza, meg az x felettesé + a hálózatépítés teljes díja, a marketing, a weblapok, az ingyen kávék.

Ahhoz, hogy én vegyek egy fogkrémet, semmi szükség a rendszeredre és soha nem is volt. Nem tudom, milyen segítség kell a vásárlóknak egy fogkrém megvásárlásához (itt jön képbe a nagyon általános termék körüli csodaszer hazugság, valamivel meg kell indokolni az árat, el kell hitetni, hogy jobb, mint amit a boltban kapsz, merthát tök hülyeség lenne MINDENKINEK elérhetővé tenni, szponzor kell hozzá :D Tényleg, titkolni kell, csak az arra jogosult beavatott kaphatja meg, ésszerű).

Továbbra is: bözsinéni petákjaiból akarsz megélni, ami irreális. Illetve lehet, hogy neked nem, ha elég magasan állsz, de MINDENKI, aki alatt áll, csakis veszíthet az üzleten, ezek az alsó belépettek, vagy a vásárlók. A rendszer nem működik (tudom, te továbbra is keresel, szerinted működik, meg dolgozni kell, de pont ez a piramis lényege, nem terjeszthető a végtelenségig, egy irányban mozog a pénz és valakin csattan az ostor), mivel nincs semmilyen hozzáadott érték. Neked fogalmad sincs arról, hogy mi van a fogkrémben, te nem segítesz a vásárlónak, te egyszerűen eladod azt. Az eladással és a marketinggel nincs is baj, szükséges része a gazdaságnak, de az MLM az egészre épülő bónusz hazugság.

Pick szalámi áron adod el az olcsó felvágottat.

2019. márc. 8. 15:15
 20/25 anonim ***** válasza:
73%

Az MLM-nek az a lényege, hogy a jövedelmed nagy része passzív jövedelem

Definiáld és vezesd már végig a pénz útját, és ne beszélj valótlanságokat. Nem létezik passzív jövedelem, ergo a nagy része nem az, aminek mondják kábításnak. :-)

2019. márc. 8. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!