Ti is örülnétek, ha bevezetnék nálunk is a teljesen szabad hétvégét?

Szerintem ez munkáktól is nagyban függ, mert egész más egy irodai munka esetén és más egy vendéglátó egységnél. Teljesen általánosra úgysem vezetik be, mert vannak folyamatos műszakot igénylő munkakörök, mint a tűzoltók, kórházi ellátás, vagy a rendőrség, ők és mások is közfeladatot ellátó munkakörök.
Ott vannak a hétvégi kikapcsolódással kapcsolatos munkahelyek is, és azt is érdemes megfontolni, hogy akarunk -e hétvégére egy "kihalt" városban sétálgatni. Ahol se egy kávét nem tudunk meginni, se egy mozi, és nem vásárolgathatunk csak hétköznap munka után. Na azt is megnézném ez a gazdaságra milyen hatással lenne.
És szerintem is a munkahely választásnál ezt bele kell kalkulálni, hogy egyáltalán miféle munkát akarunk.

# 11
Félreérted. Akik hétvégén dolgoznak, azoknak a hét egy másik napján van pihenőnapjuk. Őket se keressék pihenőnapon, vagy a munkaidő lejárta után bármikor. Ez most is teljesen jogos elvárása egy munkavállalónak. Senki nem követelheti, hogy a munkavállaló álljon rendelkezésre munkaidőn kívül is, pontosabban erre ott van a készenlét, de arra díjat kell fizetni, és nyilván annak is vannak korlátai.

12
Nem értem félre, csak a kérdésben kicsit kétértelműen van, és a fő kérdés az a teljesen szabad hétvégéről szól. Amúgy igazad van, valahol benne volt a kérdésben.
Szerintem se munkaidő után és pihenőnapon keressék meg a dolgozókat bármiféle munkával. A dolgozók nem csicskák akiket bármikor bármivel lehet ugráltatni. Egy cégnek meg tudnia kell normálisan szerveznie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!