Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ti is örülnétek, ha bevezetnék...

Ti is örülnétek, ha bevezetnék nálunk is a teljesen szabad hétvégét?

Figyelt kérdés
Arra a francia törvényre gondolok, hogy a munkáltató hétvégén ne kereshessen meg semmilyen a munkával kapcsolatos dologgal. Én személy szerint egyetértek, mert a hétvége szerintem a megérdemelt pihenéssel kellene teljen mindenkinek.

2019. márc. 3. 12:33
1 2
 11/13 TappancsMancs ***** válasza:

Szerintem ez munkáktól is nagyban függ, mert egész más egy irodai munka esetén és más egy vendéglátó egységnél. Teljesen általánosra úgysem vezetik be, mert vannak folyamatos műszakot igénylő munkakörök, mint a tűzoltók, kórházi ellátás, vagy a rendőrség, ők és mások is közfeladatot ellátó munkakörök.

Ott vannak a hétvégi kikapcsolódással kapcsolatos munkahelyek is, és azt is érdemes megfontolni, hogy akarunk -e hétvégére egy "kihalt" városban sétálgatni. Ahol se egy kávét nem tudunk meginni, se egy mozi, és nem vásárolgathatunk csak hétköznap munka után. Na azt is megnézném ez a gazdaságra milyen hatással lenne.

És szerintem is a munkahely választásnál ezt bele kell kalkulálni, hogy egyáltalán miféle munkát akarunk.

2019. márc. 4. 15:29
 12/13 anonim ***** válasza:

# 11

Félreérted. Akik hétvégén dolgoznak, azoknak a hét egy másik napján van pihenőnapjuk. Őket se keressék pihenőnapon, vagy a munkaidő lejárta után bármikor. Ez most is teljesen jogos elvárása egy munkavállalónak. Senki nem követelheti, hogy a munkavállaló álljon rendelkezésre munkaidőn kívül is, pontosabban erre ott van a készenlét, de arra díjat kell fizetni, és nyilván annak is vannak korlátai.

2019. márc. 4. 18:50
 13/13 TappancsMancs ***** válasza:

12

Nem értem félre, csak a kérdésben kicsit kétértelműen van, és a fő kérdés az a teljesen szabad hétvégéről szól. Amúgy igazad van, valahol benne volt a kérdésben.

Szerintem se munkaidő után és pihenőnapon keressék meg a dolgozókat bármiféle munkával. A dolgozók nem csicskák akiket bármikor bármivel lehet ugráltatni. Egy cégnek meg tudnia kell normálisan szerveznie.

2019. márc. 5. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!