Ti is örülnétek, ha bevezetnék nálunk is a teljesen szabad hétvégét?
-Jó reggelt, Józsi! Sajnos a beszállító mára később ér ide, úgyhogy ma csak 10-kor kezdesz, nem most.
- Mi van? Ez mikor derült ki?
- Ja, már tegnap szóltak hogy lesz egy kis fennakadás, csak hát ti hülyék megszavaztátok hogy hétvégén semmilyen munkával kapcsolatos ügyben nem kereshetlek meg, szóval így jártál Józsikám...
Hmm, nem hiszem, hogy ezt felülről kellene szabályozni.
Én ugyan freelancerként dolgozom, de egy-egy helyen huzamosabb ideig. A munkakezdés előtt mindig kerek-perec kijelentem, hogy hétvégén (illetve hétköznap délelőttönként) egyszerűen nem vagyok elérhető. Én úgy látom, hogy a probléma inkább az, hogy az emberek nehezen tudnak nemet mondani.
# 2
A beosztás kiadásának vannak törvényes feltételei, előtte hétvége nem fér bele a beosztás módosításába, úgyhogy hiába ért be előbb Józsi, attól még jár neki a bér, az meg a munkáltató problémája, hogy gond van a beszállítókkal.
A 2. hozzászóló példája rossz.
Józsi megjelent reggel a munkahelyen.
Az, hogy a beszállító még nincs ott, nem az ő problémája, hanem a főnöké, Józsinak már ketyeg a munkaidő, és ezzel együtt a jogos bér is.
Ha a csúszás miatt a 8 órába nem fér bele, akkor max túlórával oldják meg, amit a kedves főnök majd kifizet.
Nálam is működik a szabad hétvége.
Ahol nem, ott másik napot kapnak helyette, de a heti 2 szabadnap akkor is jár.
Azt persze nem szeretik hangsúlyozni pl. bolti eladók, hogy ők nem dolgoznak pl. szerdán, amikor más meg igen!
Túlóra meg mindenhol van, de az egy speciális helyzet, nem mindennapos.
De nálunk pl. éveken át ment a hiszti, akkor is, ha választható túlóra volt, hogy jaj de fáradt vagyok, sosincs szabadidőm, nem tudok pihenni...
De azért a választhatóra is bejött a nyomorultja, mert a pénz az mégiscsak jól jön... El kell dönteni! Aki többet dolgozik, többet keres, kevesebbet tud pihenni!
A másik meg el tud menni hétvégén horgászni, de 50 ezerrel kevesebb lesz a fizetése, akkor azt is lehet tőle irigyelni, nem csak a szabadidőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!