Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jól fizető vagy "jól mutató"...

Jól fizető vagy "jól mutató" (diák) munkát érdemesebb vállalni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Jelenleg egyetemista vagyok, és jelentkeztem két munkára is. Az egyik egy rendezvényes hostess munka lenne, kb. 150.000Ft-ot keresnék vele havonta, a másik munka pedig egy légitársaságnál lenne (ügyfélszolgálatos pozíció). Ez nyílván jobban mutatna az önéletrajzomban, de "csak" havi 100.000Ft-ot keresnék vele. (Hozzáteszem, nem dolgozom a hét minden napján, szóval végső soron mindkettő reális.)

Mit gondolok, diákként arra hajtsak, hogy minél több pénzt tudjak összegyűjteni és félretenni (később saját lakásra stb.), vagy inkább olyan munkát vállaljak, ami később még jól jöhet?

Tudom, hogy egyik munka sem "nagy szám", illetve nem vagyonokról van szó, de nekem akkor is fontos. Hosszútávú lenne mindkettő.

Mit gondoltok?

Köszönöm előre is, ha valaki válaszol! 🙂

2019. febr. 26. 00:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a jobban mutatót. Én volt, hogy ingyen dolgoztam diákként, de nagyon megtérült, jó ajánlást kaptam. Illetve 2 nyáron át dolgoztam olyan helyen, ahol tudtam, hogy keveset keresek, de a nyelvtudásomon nagyot lendített, és az önéletrajzomban is jól mutatott.
2019. febr. 26. 01:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy gondolod, hogy változtatni fog egy ilyen állás a későbbiekben, akkor a légitársaság, hiszen nincs akkora különbség a két fizetés között. De ha teljesen más terület érdekel, akkor inkább a hostess.
2019. febr. 26. 10:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még nem tudom, pontosan milyen területtel foglalkoznék a későbbiekben, de a légiforgalom érdekesnek tűnik. (Bár nem tudom,hogy ügyfélszolgálatos pozícióból vannak-e bármilyen előrelépési lehetőségek.)

Csak a sokkal egyszerűbb, rugalmasabb hostess munka többet fizet annyival, hogy nagyon gondolkozzam. :/ Pont olyan élethelyzetben vagyok, hogy sok mindenre és nagyon kellene a pénz. De félek, hogy ha most a hostesskedést választom, a későbbiekben nem nagyon lesz ilyen lehetőség a légitársaságnál. Ami meg azért - bármit is fogok dolgozni - szerintem jobban mutatna az önéletrajzomban.

2019. febr. 26. 10:32
 4/5 TappancsMancs ***** válasza:
Szerintem is ha valamelyik számíthat később az önéletrajzodban, mert részlegesen kapcsolatos a majdani munkáddal, akkor azt válasszad a fizetéstől függetlenül. Ha mindkettő csak egy munka lesz majd benne, mert teljesen mást csinálsz, akkor meg a jobban fizetőt.
2019. febr. 26. 16:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyertelmuen a komolyabbat.

Havi 50 ezer kulonbseg mar ne haragudj, de nevetseges, ha azzal hasonlitod ossze, hogy total elso munkahelykent, barmifele munkatapasztalat nelkul (egy biodiszlet nem az, elegge lenezik ezt a fajta munkat) keresel allast, vagy ha vegeztel mar olyan allast, ahol emberekkel kellett kicsit felelossegteljesebb munkat vegezni egy irodaban. Es akkor meg nem is beszeltunk arrol, hogyha a tenyleges tapasztalatot is tudod hasznositani.

2019. febr. 27. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!