Budapesten miért akarnak teljes munkaidőben 130 nettós fizetést adni, amikor abból megélni is szinte lehetetlen segítség nélkül?
1. Nem tudok anyámmal lakni, Nyugaton él
2. Nincs lakásom, házam
3. Albérletben vagyok kénytelen élni.
Ennyi gubából egyszerűen nem lehet megélni, még úgyse nagyon hogy nagyon putri pici szobát bérel az ember.
Mit képzelnek magukról hogy ennyiért akarnak dolgoztatni?
Gyorséttermi meló egyébként, kiszámoltam az alap órabérrel ennyi fizetés jön ki.
Albérlet harmadmagaddal nagyon max. havi 50-60 ezer, BKV bérlet 10 ezer Ft, marad 70-80 ezer Ft-od minden másra (mivel melóban biztos kajálsz valamennyit kedvezményesen, ezért az még beleszámít).
Elmehetsz árufeltöltőnek vagy raktárosnak is, ott több műszakos munkarendben, havi pár túlórával meg lehet keresni Pesten a 200 nettót.
"Albérlet harmadmagaddal nagyon max. havi 50-60 ezer, BKV bérlet 10 ezer Ft, marad 70-80 ezer Ft-od minden másra"
Milyen nagyon max? Inkább a minimum ennyi egy szobára manapság....
8 nmes putri szobában lakom kint a fenében, az is majdnem ennyi mint az említett intervallum.
70 ezer forintom marad minden másra?
Szerinted ez sok pénz?
Élelmiszerre is éppen hogy elég.
És akkor ennyi az élet, rezsi meg kaja. Beszarok.
Nyugaton havi szinten 300 euróim maradtak, ráadásul egyedül éltem egy bérlakásban.
Havi 70 ezer épp, hogy elég kajára?
Ha ilyen szar itthon, miért nem maradtál kinn?
Igen, az napi 2 ezer forint, szerinted miket eszel ennyiből?
Éppen hogy csak elég ha folyamatosan főzöl magadra, pár gyros már meg is fingatja ezt a költségvetés.
Azért jöttem haza mert itthon akartam élni, honvágy, stb.
Gazdaságilag kb. ugrás volt a sötétbe, borzaszóan gyenge itthon az életszínvonal.
Segedmunkara visszatérve. Megallapitod mit szeretsz csinálni. Pl víz gáz fűtés szerelő mellé elmész közben egy okjs tanfolyam. Ha jól dolgozol a napi 15-16 e ft normalis. Ha papirod van napi 20 is okés. Az 440e Ft naponta. Pár év alatt osszeszedheted magad .
De villanyszerelő is ilyen és nem kell hozzá ész.
Pár év után vállalkozás és havi 7-900e Ft körül meglesz de a millió feletti is.
Szerintem ne nyavajogj hanem terved legyen .
"Igen, az napi 2 ezer forint, szerinted miket eszel ennyiből?
Éppen hogy csak elég ha folyamatosan főzöl magadra, pár gyros már meg is fingatja ezt a költségvetés."
Kb. 1500 Ft-ból akkora adag spagettit főzök magamnak, hogy 2-3 napig csak azt eszem. Lakótársakkal is lehet főzni nagyobb tételben, máris olcsóbb lesz. Melóban is van kaja, ha gyorsétteremben dolgozol.
bazsit ez mind nem érdekli.
Ő nem akar dolgozni, csak a burgerforgatásnál köt ki mindig, mert az nem megterhelő számára. És természetesen minimum fél misit szeretne a semmivel keresni, mert szerinte ő megérdemli. Saját 100 nm-es lakást, éttermet minden nap, ez jár a proli melósnak a véleménye szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!