Ügyintézésben és üzleti életben korrupció (esetleg protekció) nélkül lehetetlen érvényesülni. Ez szerintetek jó, vagy rossz? Kit miért próbáltak lefizetni, és hogy reagált?
Érdekes, mindenhol hallani, hogy polgári szinten nincs korrupció, olyan már nincs, hogy valakinek csúsztatsz egy 10-est, és elintéz valamit...
(Ma már csak politikai szinten beszélnek korrupcióról.)
Ellenben, ha próbálsz elintézni valami hivatalos ügyet (egy tök pitiáner dolgot), hogy pl. nincs házszámod csak helyrajzi számod, vagy keresed egy ismerősödet és elküldenek a lakcímnyilvántartóba, parlagfű van a szomszédodban, meg akar büntetni a jegyellenőr, parkolóőr, stb.
-Alap esetben közlik, hogy "foglalkoznak vele" ami annyit jelent, hogy az ügyintéző gondolja magában: "Idióta, engem fáraszt a dolgaival." aztán vagy elküld még 2 helyre papírt beszerezni, vagy elsüllyeszi a papírodat, esetleg pár hónap múlva lesz belőle valami.
-Másrészt ha kínálsz pénzt vagy ott helyben elintézi (hirtelen lesz ideje, mégsem kell hozzá más papír), vagy segítőkészen mosolyogva közli, hogy másnapra meglesz.
Szerintetek alapvetően jó vagy rossz ez a helyzet?
És csak kíváncsiságból érdekelne, hogy kit miért, mivel próbáltak megvesztegetni, és hogy reagált rá?
Ki mondta Neked azt a baromságot, hogy ügyintézésben nem lehet protekció nélkül elintézni semmit?
Ügyfélkapum van és a múlt héten a következőt sikerült elintéznem:
erkölcsi igazolvány igénylése
eladni kivánt lakás tulajdoni lapjának megszerzés ugyanez a megvásárni kívànt lakás tulajdoni lapjával
közműszolgáltatóktól 0-as igazolás
banki hiteligénylés
Útlevél érvényességének meghosszabbítása
Nav adóigazolás megszerzése
Emelett van egy vállalkozásom a vendéglátásban.
Sehol sem kellett eddig hátszelet igénybe vennem.
Dettó, max mosolyogtam vagy előadtam egy szomorú sztorit, de mindent sikerült eddig protekció nélkül elintézzek, magán meg egyéni vállalkozós dolgaimat is.
Amikor kormánytisztviselő voltam akkor se akart senki megvesztegetni sose.
Ez kb ugyanaz a hülyeség mint az, hogy nem lehet normális munkát találni kapcsolatok nélkül. Még családban is sulykolták ezt belénk.
Pedig az sincs így valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!