A hivatalos és jogi okiratoknak miért van olyan bonyolult nyelvezete? Miért nem írják le egyszerűen, amikor le lehetne?
Nem lehet ezt az egészet lerendezni egyetlen hivatkozással, át kell másolni egy fél törvényt, amiben még mindig vannak hivatkozások... érdekes, hogy a magáncégek PR departmentjei jogilag kifogásolhatatlan, lényegretörő anyagokat tudnak gyártani, de az állami szektorban már senki nem ért ehhez.
Bezzeg az angol kormány honlapján alapszinten is vígan lehet olvasni adózásról, egészségügyi hozzájárulásról, állami támogatásokról, adójogról.
A hülye is megérti: [link]
Szerintem azért mert inkompetens barmok.
+ az egész idiotizmus, semmi értelme az egésznek, csak feleslegesen bonyolítanak.
Nem értem mi olyan nehéz abban, hogy megírjunk egy levelet hogy
Tisztelt F****szfej!
Telefonos ügyfélszolgálatot akartál az adózásodhoz, tessék, itt van b****zmeg.
Szám belföldről: 061-99999999
Szám külföldről: +3611234567
Mikor vesszük fel: h-cs 8:30-16:00, p: 8:30-13:30
Te kódod (kérni fogjuk): 12345678
adóazonosítód: 9876543210 (Ha másét intézed akkor az övé kell)
Mielőtt felhívod, nézd át: www.nav.gov.hu/telefonos-ug... és www.nav.gov.hu/telefonos-ug...
Ha valami nem világos, írj: ideirjon@nav.gov.hu, vagy hívj: 999-9999
Üdv,
NAV
És ERRE a kib****szott néhány sor helyett képesek oldalakat írni, törvényeket nyomtatni, amihez II világháborús kódfejtőket kell hívni.
Nálunk a cégnél is megszűnt a béren kívüliből a lakásra gyűjtögetés, hiába gyűjtöttem évek óta.
Küldtek erről egy 6 oldalas tömény jogi szöveget Nem vagyok debil, de én arról azt szűrtem le, hogy 2019-től nem kérhetem, de a benne lévő pénzt az 5 év lejártáig felhasználhatom. VAGY ha akarom kifizetik másra, pl szép kártyára.
Aztán 2 hónappal később kiderült, h nem, kötelező kikérni másra, ha nem veszek lakást dec 31-ig.
DE ERRŐL DIREKT KÜLDÖTT A CÉG EGY TÁJÉKOZTATÓ LEVELET EL KELLENE OLVASNI!!!
Mondom elolvastam és azt szűrtem le amit fent írtam.
Erre a humános:
Ja hát igen, az egy szar bobnyoult levél lett, elég lett volna annyit írni, hogy:
megszánik ez a béren kívüli, további egyeztetésért fáradjon be a Humán ügyfélszolgálatra.
Mert amúgy mindenki félreértette.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!