Hogyan tudnék legalább átlagos szintet elérni anyagilag? Hogy csináljam jobban?
Az üzleti részt gyakorlatban kezdtem el igazából némi szakmai számítási alappal, amit még szakmunkásba tanultunk, másodállásban gyári meló, meg felsőoktatási képzés mellett. Ami igazán hasznosabb volt, az nem a felsőoktatás hanem a mellette kínálkozó akkreditált okj-k ( üzletvezető, projektmenedzsment, statisztika- gazdasági tervezés ) , és onnantól könnyebb volt megérteni a felsőoktatási elméletet is, ami viszont sokszor nincs összhangban a napi gyakorlattal, de ott meg pl. a forrásszervezés ( pénzügyi tervezés, pályázatok stb. kombinálási lehetőségeinek a technikáját volt célszerű megtanulni ) elméleti alapjait- magával a diplomával nem mész sokra, meg elméleti szabályok magolásával, minden csak fehér vagy fekete lehet alappal nem lesz életképes egyetlen dolog sem -.
Be kell tudni jól építeni azokat a gyakorlatba és objektíven átlátni a lehetőségeket,kreatívnak lenni meg a rendszer szemléletet kialakítani.
Lásd pl. lakáshitel. Nem csak magánszemélyként, nem csak lakáshitellel érhető el egy lakóingatlan megvásárlása, pláne ha töredékéből is kihozható a dolog, kedvezőbben és nem a fizetésedből "nyögöd a törlesztőket" vagy rontod a hitelképességedet, hanem magát a törlesztőt az ingatlan képes kitermelni.
Szintén ilyen szokott lenni, hogy kft alapításhoz 3 millió tőke kell... Dehogy kell.
És igen, sokszor az agyon marketingelt aam kata tűnik a legegyszerűbbnek és legkisebb veszélynek, holott pláne másodállásban koránt sincs így és nem feltétlen lesz kifizetődő sem.
Már csak egy ingatlan felújítási költségeit veszed, máris többet nyersz nem aam katasként. ( + mellette akár a jövőbeni lakáshiteled is alapból aláásod vele).
Foglalkozok is, de már tele vagyunk a szolgáltatóházban, meg a meglévő projektekkel le vagyunk kötve, nincs rá több kapacitásom évek óta. Beruházni meg más tevékenységi kört fejlesztve szoktam mostanában.
Így ide csak amolyan munka/kávé stb. melletti lazulás jelleggel szoktam írogatni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!