Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék legalább átlagos...

Hogyan tudnék legalább átlagos szintet elérni anyagilag? Hogy csináljam jobban?

Figyelt kérdés
Viszonylag jól keresek, de még így sem tudok összekaparni egy lakást Budapesten, még hitellel se megy. Nem most kezdtem a pályámat. Azt látom, hogy az összes pláza tele van, az összes étterem és kávézó tele van, minden nagyon drága, de az embereknek rengeteg költenivaló pénzük van. Én ilyen helyekre alig járok, venni a legszükségesebbeken kívül nem szoktam semmit, a munkahelyemre is mindig viszem az ebédet. A lakásokat készpénzesek veszik meg előlem, rengeteg van belőlük. Hogy csinálják mások, hogy mikor 2x 3x annyiba kerülnek az ingatlanok, mint 3 éve, hirtelen előkerül több tízmillió készpénzük, és megveszik ennyiért? Nem értem, hogy csinálják. Elég intelligensnek gondolom magam, mégis elhúz mellettem mindenki. Miért lehet ez? Hogy csináljam jobban, mibe fektessek pénzt/időt/energiát, hogy legalább olyan jól éljek mint egy átlagember?

2019. jan. 19. 21:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
4 millióból, akár több vállalkozást tudnál létrehozni másodállásban is a túlórák helyett, a hitelképességed sem annyi lenne mint amennyi, emellett a vállalkozást is hitelképessé vagy pályázatképessé teheted, már sokkal jobban járnál havi szinten , meg közép hosszú távon is.
2019. jan. 20. 06:52
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszi,ez érdekel rèszletesebbben is.
2019. jan. 20. 07:10
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. vendéglátó egységeket üzemeltetek, zömében bérelt formában. Most láttam egy jó vételi lehetőséget, megyeszékhelyi nagypiac, büfésoron 20nm-es berendezett büfé 3,8 millió. Kiadva 40 + rezsi/hó.

Ha most a helyedbe lennék, megvenném, másodállású e.v.-ből átalakulva tisztán apporttal alapítanék egy kft-t, és apporttal bevinném a megvásárolandó ingatlant.

Üzemeltetve 1 fő támogatott alkalmazottal + egy fő egyszerűsített foglalkoztatottal úgy tudna havi 1,5-2 milliós bevételt termelni, olyan termékkörrel ami ott még nincs, hogy közben ha munkaviszonyos ügyvezető lennél, akkor egy minimálbér pluszban kivehető lenne és hozzáadódna a jelenlegi béredhez hitelképesség vizsgálata folyamán, vagy bent tartanám és év végén osztalék formájában venném csak ki, és adóbevallásban szerepelne, mint magánszemély, akkor viszont a havi járulékköltséged is megmarad.

Erre magánszemélyként tudnál hitelt felvenni 1-2 éven belül, ahol a hitelbírálaton magasabb a jövedelmed.

Csak kérdés megéri-e?!

Mivel ha meg nem veszed ki a profitot, hanem eredmény tartalékba teszed akkor a cég lesz hitelképes két éven belül és már meglévő ingatlan fedezettel a megvásárolandó mellett,a növekvő bevételi/adózás utáni eredményekkel, és növekvő saját tőkével, olcsóbb hitelhez jut maga a céged, aminek a megvásárolandó lakását Te is használhatod. És magánszemélyként teljesen hitelképes is maradsz, ha esetleg kellene valami másra is a későbbiekben hitelképesség, és nem kötnéd le magad s a hitelezhetőséged,előre 15-20 évre. Plusz a bevételeid a vállalkozásból származó jövedelemmel, mint magánszemély tovább növekednek.

És mi van, ha nem is hitelt veszel fel, hanem pl egy telephely fejlesztési pályázatot adsz be, ahol egy része, vagy egésze vissza nem térítendő támogatásba jelenik meg az ingatlan vételárából?!

A fenntartási időszakot meg biztosítja a már - 2 éves - működő tevékenységed.

Persze, az hogy mibe érdemes így kezdeni, csak Te tudatod, hogy mihez értesz, mire van keresleted, stb.

2019. jan. 20. 07:34
 14/25 anonim ***** válasza:

Ha viszonylag jól keresel és nem most kezdted akkor miért csak 4 millió van?

Lehet, hogy mégse keresel jól, csak azt gondolod?

2019. jan. 20. 11:36
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítő szándékot. Igyekszem valami értelmes vállalkozásba belefogni,de most magánéleti okok miatt nem tehetem meg, hogy rövid távon ne vegyek lakást,nem várhatok pár èvet. Ha meglesz,mindenképp kitalálok valamit,hogy hamar visszatörlesszem. Valóban, a fizetésem nem olyan rég emelkedett meg jobban, de azelőtt se volt nagyon kevés.Mindig jól spóroltam,nem ott van a hiba. Viszont az árak sajnos gyorsabban emelkednek. Ha most a 3 èvvel ezelőtti árak lennének, nem nyávognék, hanem röhögve vennék valamit.
2019. jan. 20. 12:02
 16/25 A kérdező kommentje:
13mas válaszolótól kérdezném, hogy hogy szedte össze az üzleti tudását.Csak tapasztalatból, vagy tanult is ilyesmit?
2019. jan. 20. 12:04
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Azt kérdezed, honnan van pénzük?

Neked is van, csak te pihenteted egy bankban, ők meg a plázákban költik el.

Ők is bérelnek, mint te, vagy a szülőkkel élnek.

A maradékot ők is félretehetnék, és akkor üresek lennének a plázák, de ők inkább a mának élnek.

Nem tudom, melyik a jobb, mindenki döntse el maga.

Ők nem gondolnak a jövőjükre, kilátástalan helyzetbe kerülhetnek, ezzel szemben a fiatalságukat úgy élik meg, hogy boldogok, és megveszik, ami megtetszik nekik.

Vagy Te és a hozzád hasonlók, akik úgy gondolják, hogy felelősségteljesen döntenek, és öregkorukra nem kerülhetnek bajba, hiszen lesz fedél a fejük felett. Ezzel szemben nem jársz szórakozni, nem jársz étterembe, nem utazgatsz.

Én nem vagyok biztos benne, hogy jobb, ha végül lesz egy saját lakásod, csak közben meg nem volt életed és késő lett...

Amúgy a lakáskérdésre visszatérve, én azt szoktam mondani, kompromisszumot kell kötni. A 4 millió sem kevés, kicsit kijjebb kell menni, és kapsz egy közepes méretű családi házat. Lehet, hogy napi fél órával többet fogsz ingázni, meg nem lesz minden a szádban, de hát te magad mondtad, úgysem jársz olyan helyekre. A ház meg nem 30 nm-es lesz, és később már gyerekkel is alkalmas lesz, gondolom távlati tervek között szerepel.

Én abban látom az akadályt, hogy elveid vannak, hol és mekkorát akarsz.

Át kell ezt értékelni, már a sajátodban ülhetnél, ha le tudnál mondani a konkrét helyszínről.

A vállalkozás... nem mondom, hogy ne, mert ha ambíciózus vagy és még szerencséd is van, meg a formát is eltalálod, akkor meg is gazdagodhatsz, de olyan sok lelkes fiatalt látok, aki belevág... aztán pár hónap múlva már üres az üzlet, mert nem jött be a számításuk. Mondom, sikerülhet! De mit fogsz érezni, ha mégsem, és oda lesz a kuporgatott kis pénzed, sőt esetleg még tartozást is szedsz össze?

2019. jan. 20. 12:33
 18/25 anonim ***** válasza:
Mindkettő :-)
2019. jan. 20. 12:39
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Nem szeretnék részletekbe menni, valakinek a közelében kell élnem, hogy segíthessek. A helyszín adott. Egyébként hosszú távon biztos, hogy messzebb költözöm, de egy ház fenntartása sem kis összeg, ha egyedül kell megoldani,pláne törlesztők mellett. Válalkozásban katás megoldásra gondolnék elsőre, amivel kicsi a kockázat,hiszen tapasztalatom nincs.
2019. jan. 20. 12:46
 20/25 A kérdező kommentje:
Norbert, ès hol tanultál, felsőoktatásban? Kéne valami gyakorlatias gyorstalpaló ilyeneknek, mint én.
2019. jan. 20. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!