Titeket is aggaszt, hogy az árak egyfolytában emelkednek?
Az, hogy az árak nőnek annyira nem aggaszt, ez egy természetes folyamat.
Az sokkal jobban aggaszt, hogy a bérek nem olyan arányban nőnek, mint az árak - annak ellenére, hogy fellendülés van a gazdaságban. Recesszió lesz mindenki be fog xarni. De hát tudjuk, Magyarország jobban teljesít!
Igen, engem is zavar ez a drágulás. Közeli pékségben több, mint 30%-kal emelkedett a kenyér ára.
Fizu nem igazodik ehhez, 30% emelést tuti nem kapok. De még 20-at se.
Nyáron emeltek fizun kb 11%-ot, most egyelőre semmit.
"Jó, de ha a fizetések is folyamatosan nőnek, akkor lesz olyan, hogy a mama nyugdíja 62 milliárd forint, és alig futja parizerre?"
Parizerre nem alig futja, mert jobban nőnek a fizetések mint az árak.
1900-ban egy dollárból bőrcipőt vehettél és 7 milliárd dollár volt 2010-ben meg már 13000 milliárd dollár:
#9:
Csakhogy az USD itt nem mérvadó.
Magyarországon HUF amivel számolsz és nem mással!
Én még időben leléptem az országból ide a Távol-Keletre, de attól még az adatok ismertek és elérhetőek.
Pont most írtam egy másik kérdéshez, bemásolom:
Átlag havi fizetések évente és kenyér ára évente.
Jelezve, hogy az adott évi átlag havibérből mennyi kenyér vehető. (Nem mellesleg a kenyér minősége ugyanolyan, ha nem jobb volt akkoriban!)
Természetesen mindent kedvezmények nélkül számolva.
1979:
Átlag nettó fizetés - 3785 HUF
Kenyér ára - 3.60 HUF
Vehető kenyerek száma - 1051 db
2017:
Átlag nettó fizetés - 197516 HUF
Kenyér ára - 270 HUF
Vehető kenyerek száma - 731 db
Változás:
Átlag nettó fizetés - 5218%
Kenyér ára - 7500%
Vehető kenyerek száma - 69.55%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!