Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A TB-t ebben az esetben nekem...

A TB-t ebben az esetben nekem kell fizetni?

Figyelt kérdés
Felmondtam a melóhelyemen -> beiratkoztam munkaügyibe -> 3 hónapig kaptam a támogatást (amivel együtt a TB-t is fizették) és most lejárt. Közben beiratkoztam esti okj-s technikumra. Még nincs melóm, viszont estin tanulok. Ebben az esetben nekem kell fizetnem? Próbáltam utánakeresgélni a neten de eléggé félreérthető

2018. dec. 10. 16:54
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Mivel nem vagy diák, így senki más nem fogja utánad fizetni.
2018. dec. 10. 17:00
 2/6 Jocipocikamáté válasza:
58%
Szia. Én úgy tudom ha nem rendelkezel bejelentett munkaviszonnyal akkor úgy neked kell saját magadnak fizetni a TB-t, amit egy adatlap segítségével el is indíthatsz bármely adóhivatalnál. T1011 dokumentum. Havonta 7320ft a jelenlegi járulék összege.
2018. dec. 10. 17:08
 3/6 anonim ***** válasza:
29%
A NAV-nál mindent megtudhatsz, és már ott helyben el is indíthatod a folyamatot.
2018. dec. 10. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha kaptál álláskeresési járadékot, akkor annak lejárta után 45 napig még passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (van TB-d)(feltéve, hogy legalább 45 napig kaptad az álláskeresésit)

Estis tanulás nem biztosít jogosultságot (TB-t), csak a nappalis tanulmányok.

A passzív jogosultság lejárta után magadnak kell rendezned a TB-det:

- vagy bejelentkezel a NAVnál egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (személyesen, vagy postai úton, vagy ügyfélkapun keresztül)

- vagy rászorultsági alapon kérelmezed a TB fizetés alóli mentességet (a szociális törvényben megtalálod a feltételeket)

2018. dec. 10. 19:27
 5/6 A kérdező kommentje:

Már kértem csekket mielőtt kiírtam a kérdést, viszont nem voltam biztos benne, hogy a suli miatt fizetnem kell-e. Akkor ha jól értelmezem ha december 2-án járt le a 90nap járadék akkor onnantól 45 napig még ne fizessem be feleslegesen igaz?

egyébként köszönöm a válaszokat

2018. dec. 11. 00:27
 6/6 anonim ***** válasza:

December 03-án indul a 45 nap. A 46. naptól kell fizetned az eü. szolgáltatási járulékot.

Járási hivatalnál lehet kérelmezni a rászorultság megállapítását, ami által 1 évre mentesíthetnek az eü. szolgáltatási járulék fizetése alól.

2018. dec. 11. 05:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!