A TB-t ebben az esetben nekem kell fizetni?
Ha kaptál álláskeresési járadékot, akkor annak lejárta után 45 napig még passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (van TB-d)(feltéve, hogy legalább 45 napig kaptad az álláskeresésit)
Estis tanulás nem biztosít jogosultságot (TB-t), csak a nappalis tanulmányok.
A passzív jogosultság lejárta után magadnak kell rendezned a TB-det:
- vagy bejelentkezel a NAVnál egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (személyesen, vagy postai úton, vagy ügyfélkapun keresztül)
- vagy rászorultsági alapon kérelmezed a TB fizetés alóli mentességet (a szociális törvényben megtalálod a feltételeket)
Már kértem csekket mielőtt kiírtam a kérdést, viszont nem voltam biztos benne, hogy a suli miatt fizetnem kell-e. Akkor ha jól értelmezem ha december 2-án járt le a 90nap járadék akkor onnantól 45 napig még ne fizessem be feleslegesen igaz?
egyébként köszönöm a válaszokat
December 03-án indul a 45 nap. A 46. naptól kell fizetned az eü. szolgáltatási járulékot.
Járási hivatalnál lehet kérelmezni a rászorultság megállapítását, ami által 1 évre mentesíthetnek az eü. szolgáltatási járulék fizetése alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!