Sokan miért csak úgy tudják elképzelni az életüket hogy bejárnak valami munkahelyre ahol egész nap cselédeltetik őket, megmondják mit csináljanak?
Bakter, máshonnan is lehet jövedelmet szerezni. Én pl online pókerből élek jelenleg...
Minek menjek 800 forintos órabérért dolgozni mikor pókeren perc alatt keresek 5 dollárt.
Póker?
Volt 2 ilyen ismerősöm.
Egyiket, aki online nyomta a NAV, a másikat, aki élőben egy basball ütő vette rá, hogy abba hagyja.
Te kis esőember.
Az, hogy minden hónap 10-én megjelenik valami kis pénz a bankszámlán biztonságérzetet ad. Több olyan embert ismerek aki azt mondja azért nem akar vállalkozó lenni mert nem szereti a felelősséget, a kockázatot. Egy vállalkozás egyik hónapban jobban megy a másikban kevésbé.
A fizu meg mindig ott van a számlán.
Ha valaki nagyban akarja csinálni az online pokert ezer módja van, hogy itthonról ne tudják utolérni a jövedelmét.
Azért, mert erre készíti fel őket az iskola és már a köznevelés is erre nevel.
Ne gondolkodj, csak csináld/ tedd azt, amit a rendszer diktál és megkövetel.
Aztán meg azért, mert ezt látja a szüleitől, mert ez a társadalmilag elfogadott, a "normális" élet, ez a sors, a követendő példa.
Meg azért, mert hiányzik az összefogás.
Van egy szűk kör, aki csicskáztat és aztán lefölözi a hasznot, a birkák meg simán eltűrik, hiszen éppen annyit keresnek, hogy a túléléshez elég legyen (gáz,víz, némi étel, stb.). Azért dolgoznak, hogy dolgozhassanak.
A birkák sokkal többen vannak és ha egyszer összefognának, simán elsöpörhetnék azt a szűk kört, de sajnos nincs erre vezetőjük és már annyira el is vannak butulva, hogy lassan már ők fognak fizetni, csak hogy dolgozhassanak - persze mindez nem egyik napról a másikra fog történni, hanem szépen fokozatosan, mert így kell megnevelni a népet!
De egyébként nem, nagyon sokan nem így képzelik el az életüket, na ők azok, akik már megvilágosodtak és nem találják a helyüket ebben a rabszolgatartó világban és ilyen kérdéseket tesznek fel, meg ilyen választ kapnak rá. :)
Amúgy a biztonság nem egyenlő a szabadsággal, mert a szabadsághoz kockázatvállalás kell és felelősségvállalás.
Az embernek a saját sorsát kezébe vennie nagyon nehéz és bátor dolog. Sokan ezért maradnak inkább rabosított birkák.
A rablánc meg biztonságérzetet ad, hogy a rácsokon keresztül minden nap bedugnak egy tál ételt.
És az az egy tál étel legalább biztos és megfelezhető a család többi tagjával.
Kockázatos dolog lenne kilépni a karámból, mert a család esetleg éhen is halhat.
Azt már nem veszik számításba, hogy mi van akkor, ha a rácsokon túlról hirtelen nem dugnak be több ételt....
Ja, és az ember eredendően nem szolgalelkű, hanem minden ember szabadnak születik!
Csak a rendszer neveli azzá....
Drága Bogár!
Ha lett volna 19 évesen annyi pénzem, hogy vállalkozzam, akkor megtettem volna.
De nem volt, ezért elmentem dolgozni másnak.
Hát ezért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!