Családi adókedvezmény egygyerek után hogy is van ez? .
Figyelt kérdés
Ebben az évben én igényeltem a kedvezményt, munkahelyváltásom volt, munkanélküli segélyen is voltam. Munkanélküli alatt nem kértem a kedvezményt, mivel nem tudtam mikor sikerül elhelyezkednem. Most van munkahelyem, megkaptam az első fizut, viszont a csal. Kedvezményt nem számolták bele pedig kértem. Így jövőre adóbevalláskor a nav automatikusan kiszámolja nekem majd és visszaadja? Vagy inkább menjek reklamálni a munkaügyre? Köszönöm az építő válaszokat.2018. dec. 6. 19:56
1/8 anonim válasza:
Nem, automatikusan nem számolja a nav, ha van ügyfélkapud, akkor online felületen tudod visszaigényelni, ha nincs, akkor papíron. Nav oldalán szja keresőszóra van részletes útmutató.
2/8 anonim válasza:
Mindenképpen javítani kell majd a tervezetet, a NAV ugyanis nem dönti el helyetted, hogy igénybe veszel-e valamit, amit nem kötelező. Honnan tudná, hogy azért nincs arra az időszakra kedv, mert nem kérted, vagy mert nem jár?
3/8 anonim válasza:
A NAV nem hülye, pontosan tudják mi jár. Jövő tavasszal adóbevallás tervezetet át kell nézni, van esély rá, hogy benne lesz, de ha nem, akkor bele kell írni.
4/8 anonim válasza:
honnan a fenéből tudná? Elválhat év közben és a másik szülő neveli a gyereket tovább, pl.
nincs infója a navnak automatikus adatszolgáltatás útján arról, ki jogosult családi pótlékra és mennyire, ugyanis ennek függvénye a családi kedvezmény. ÉS a folyósításról tud adatot kérni (de csak ellenőrzéskor kér), ami sokat nem jelent, mert van, aki jogosult, de nem igényel casládi pótlékot, kedvezményhez viszont csak jogosultság kell.
5/8 anonim válasza:
és a tervezetben nem lesz benne, abban ugyanis az van, amit év közben a kifizetők jelentenek. Az ő 08M lapján arra a hónapra nincs semmi kedvezmény, tehát a nav sem fogja feltüntetni.
6/8 A kérdező kommentje:
Érdekes,majd meglátjuk.Úgy tudtam a NAV mindnet lát ezek szerint a tartozást gyorsan kérik,a túlfizetést pedig ha nem kéred nem adják...jellemző...
2018. dec. 8. 20:58
7/8 anonim válasza:
Kérdező dehogyis, ne legyél már ilyen rosszindulatú. A NAV tényleg egész jó tervezetet csinál, nekem pontosan benne volt a családi adókedvezmény is (amit évközben nem vettem igénybe), pontosan rajta volt az egészségpénztár is, azt is tudták hova kell azt utalniuk. Tulajdonképpen megdöbbentem milyen jól tudtak mindent.
8/8 anonim válasza:
"Úgy tudtam a NAV mindnet lát"
Rosszul tudtad. Abból az adatbázisból dolgoznak, amit a kifizetők/munkáltatók bevallanak nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!