Nagy.Emese kérdése:
Adókedvezmény miatt nem lehet baj?
Figyelt kérdés
Sajnos sziv és vese beteg vagyok.A munkahelyemen mondták hogy kérhetek adókedvezményt,söt 5 évre visszamenöleg is.
Elmentem a körzeti orvoshoz,adott egy papirt,igazolást amit megmutattam a munkahelyemen.A munkahelyem megcsinálta a papirokat és kb 1 honap után megkaptam a pénzt.
Ami fura hogy nem kellett semmilyen papirt csatoni sehova...a nav nem kérdezett semmit csak fizetett...utána jártak vajon?Az igazolásom amit klállitott a körzeti Dr-Nő nem szerepel kód...csak latinul valami összevisszaság....(Ahogy az orvosok irnak néha)::::))))
De ezt nem látta senki...csak én meg a Hr-es..
nem szeretnék bajba kerülni...
2017. aug. 1. 11:19
1/5 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem...havonta is kapom az adókedvezményt!
2017. aug. 1. 11:20
2/5 anonim válasza:
Ne aggódj, minden jó így. Nem kell semmit csatolnod sehova, csak megvrizned az orvos által kiadott igazolást, hogy jogosult vagy rá. Nálam ugyanígy volt, én is utólag kértem vissza egy összegben az előző 5 évet. Az a fontos, hogy meglegyen az igazolásod, ha a NAV valamiért ellenőrzine, meg tudd nekik mutatni. De leadni, beküldeni nem kell sehova.
3/5 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem lenne..ezt az igazolást minden évben kérni kell?
2017. aug. 1. 11:50
4/5 anonim válasza:
Nem, nem kell. Amit kaptál, azon rajtavan, hogy mikortól vagy jogosult, és mivel ez nálad marad, ezzel bármikor tudod igazolni, nem a kiállítás dátuma számít.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:)
2017. aug. 1. 14:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!