Ha interneten a vásárló nem fizet az elküldött csomagért, akkor ilyen esetben hova fordulhatok?
Azt értem, hogy van hivatalos levelezésed, meg értesítőd.
De ezek csak azt tartalmazzák, hogy megállapodtál vele és valamit elküldtél neki, amit átvett.
És ha azt mondja, hogy te nem is küldted el a megbeszélt csomagot, a csomagban pedig csak egy '98-as telefonkönyvet küldtél, akkor erre mit mondasz?
így van, hát ez ennyi...tanulópénz.
legközelebb ha a vásárló ragaszkodik a postánküldéshez, akkor mondod, hogy utánvéttel vagy sehogy.
2 hozzászoló Nemmindegy melyik szolgáltatóval küldtem? Ezen van a hangsúly? Ezzel kell akadékoskodni?
Valaki meglopott visszaélt a bizalmammal A kérdésem más volt csak nem tudta értelmezni
Nos, kérdező, nagyon nem mindegy, mivel küldted és nem akadékoskodok.
Le is írtam, csak úgy látszik, nem tudod értelmezni: CSOMAGAUTOMATÁBAN (Foxpost, stb) küldött csomagot "elvileg" nem tudja más átvenni, mert a címzett kap értesítést/kódot a telefonjára (tehát az lehetne egyfajta bizonyíték, hogy átvette).
Ha pl. MPL, GLS futár, stb szállítja, akkor viszont simán elképzelhető, hogy átadja a szomszédnak vagy a lakásban élő másik embernek, aki meg nem adta oda a címzettnek.
Második emeleten lakom, de vettem már át első emeleti nőnek is csomagot - simán odaadta a futár.
Amennyiben előre küldted el a csomagot, úgy nagyon nem tudsz mit tenni - igen, visszaéltek a bizalmaddal - de interneten ez előfordul.
Épp ezért nem a Jófogáson kell árulni, hanem olyan helyeken, ahol ÉRTÉKELÉSSEL rendelkezik vevő, eladó egyaránt.
Azt is kérdeztem/kérdeztük - de nem érkezett válasz -, hogy milyen értékű volt az áru, mert ez sem mindegy a további teendőknél. Ha pl. 2-3 ezer ft volt, akkor semmit nem érdemes tenni, le kell nyelni, hogy ez tanulópénz volt, legközelebb vagy nem küldöd előre, vagy értékeléssel rendelkező oldalon adod el.
Ha 40-50 ezer ft értékű, vagy volt, akkor talán érdemes elmenni a rendőrségre, jelenteni, de sok reményt ne fűzz hozzá.
Önszántadból küldted el, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!