Vaterán hogy lehet vásárolni?
Még sosem vettem vaterán semmit sem ezért nem értem nagyon:(
Van egy telefon amire licitálni lehet és 2 nap múlva le jár a licit, meg szeretném venni azt a telefont de személyes találkozással, szóval ha én rá licitálok és mikor le jár a hirdetés tudok beszélni az eladóval egy találkozót? Vagy mit kell csinálni? Tudom gáz hogy ennyire nem vágom ezt..
Vaterán először is be kell regisztrálni. Bár lehet regisztráció nélkül is vásárolni, de az csak egyszeri alkalom - licitálni nem lehet regisztráció nélkül.
Ha beregisztráltál, akkor vagy licitálhatsz vagy elhelyezhetsz ún. automatikus licitet, amikor megadod, hogy max. mennyit ér Neked a telefon és azt az összeget beírod. Ekkor nem azt az összeget írja ki Neked a licitnél, amit beírtál, hanem helyetted licitál.
Pl. 3 ezernél áll a telefon, Te beírsz 10 ezret, akkor - ha 1.000 ft a licitlépcső, csak a 4 ezret fogod látni és Te leszel a vezető licites. Ha jön valaki és beír 5 ezret, akkor továbbraTéged fog mutatni licitvezetőnek, de akkor már 6 ezerrel. Egészen addig megy ez így, amíg el nem éri valaki a Te 10 ezredet - akkor leelőz és már nem Te leszel a licitvezető.
Licitálásról tudnod kell még, hogy a rutinosak az utolsó másodpercekben is licitálnak, van, hogy az utolsó 10-20 mp-ben dől el, kié lesz a vágyott termék.
Ha mégis Te nyerted meg a licitet, akkor megkapod az eladó adatait és igen, ha van bejelölve a terméklapon személyes átvétel, akkor meg tudtok beszélni egy személyes találkozót.
Nagyon fontos, hogy nézd meg: van-e személyes átvétel és hogy milyenek az eladó értékelései! (ezt a nevére kattintva tudod megtenni)
Ha túl sok negatív értékelése van, mert hibás a termék, akkor nem érdemes vásárolni tőle, el kell engedni, mert lehet, hogy nem olyan terméket kapsz, mint ami a terméklapon van.
Bár a Vatera most kezdi bevezetni a minőségi problémás adásvételek ellenőrzését is, de erről még nem tudok nyilatkozni, mert ez egy friss dolog.
Szívesen :-)
Még annyi kiegészítés, hogy a licit megnyerése után 3 munkanap van megadva a kapcsolatfelvételre (általában ennél rövidebb idő alatt lezajlik) és kb. 3 hét az adásvétel lebonyolítására.
A vatera oldalán jobbra fent a "súgó"-ban sok segítséget találhatsz, valamint ha sok időd és erős idegzeted van :D - akkor a lap alján a Felhasználási feltételeket kellene elolvasni.
Ami még fontos, hogy a Vatera egy aukciós oldal, nem apróhirdetési, így elvileg vételi kötelezettséged van, ha licitáltál valamire.
Azonban, ha pl. a termék nem jó (kis méret, műszaki hiba vagy nem felel meg az oldalon leírtaknak) akkor semleges értékeléssel lezárva megoldható, hogy nem veszed át a terméket - természetesen ezt az eladóval megbeszélve.
Vaterára nem vonatkozik az elállási jog - kivéve, ha vállalkozótól veszel valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!