Üdvözlök mindenkit! Mit tud tenni a birósági és egyéb végrehajtó ebben az esetben? Többi lent
Lehet 1-2 cég évek alatt lemond rólad talán a upc / bkv de a gázszolgáltató nem fog.... írj nekik egy levelet amiben leírod az anyagi helyzeted és kérj részlet fizetést. Lehet elengednek valamennyit ( a NAV el szokott) és fizessd a részleteket.
Oke h most nincs semmid, de amint lesz viszik. Ha másik munkád lesz , a fizetésed is foglalják.
Például azt megteheti hogy fejen áll és nyakon huggyozza magát.
Mi bajod a csórósággal ilyen esetben? Egyik tanyasi rokonom bár nincs tartozása de a gengszterváltás óta önellátóként és vadászatból él, tüzifa meg szintén van ott elég ahol 8 km sugarú körben ember sem jár soha. Így nem zsákmányolja ki egyik volt komcsi kapitalista sem, adójából meg nem gazdagodik egyik korrupt milliárdos sem. Épp mostanában gondolkodom azon hogy fogom a jeles mérnöki diplomám és én is ugyanazt az életmódot folytatom mint ő. Mert úgy senki sem fog haszonállatnak tekinteni, nem én leszek a vad akit kizsákmányolandó haszonállatnak néznek hanem ha a kapirgáló tyúkom megfogom akkor én leszek a vadász. Nem mindegy ám.
Miért, az jobb lenne ha keresnél havi 300 000 Ft-ot vagy akár többet, de abból minden élősködő parazita behajtaná azt ami szerintük neki jár?
Lemész a trópusi paradicsomokba és ott gázszámlád sem lesz. Viccből add meg az élősködőknek az új címedet, hogy a pálmakunyhóban akad néhány szennyes alsó, vihetik.
"...miért nem a gazdagokon élösködnek?"
Mert Fingáriában maguk a gazdagok élősködnek. Azért nevezem így mert Európa második legkorruptabb és leg élhetetlenebb "országát" nem nevezhetem másképp.
Nem szégyen szegénynek lenni, de akkor is, amit megvettél, azt bizony ki illik fizetni.
Ha nincs pénzed, menj gyalog/biciklivel, ne BKV-val, és spórolsz.
Ha nincs pénzed, ne fizess elő UPC-re, és spórolsz.
Ezek mind nem kötelező dolgok. (A gáz mondjuk vehető annak, így azt nem is hozom fel.)
A gond az, hogy többet költöttél nem kötelező dolgokra, és most nem akarod/tudod kifizetni.
Elévülni nem fog, minden levéllel újrakezdődik az 5 év. Előbb-utóbb eladják követeléskezelőnek, aki a költségeit is ráterheli. Ahogy lesz bármi fizetésed, ingatlanod vagy ingóságod, le fogják foglalni.
És amerre az EU-s együttműködések tartanak, az alapján pár év és nem tudsz az EU-n belül eltűnni egy bíróság által jóváhagyott tartozás esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!