Ti melyik kategóriába soroljátok magatokat?
Figyelt kérdés
Kérdésemet egy példán keresztül szeretném szemléltetni. Ebben a dologban általában vagy-vagy típusú emberekkel szoktam találkozni. Példa legyen mondjuk az autó. Szükséged van mondjuk egy pár első ablaktörlő lapátra. Bemész a márkaszervízbe, azt mondják itt van, 20 ezer forint. Van ez a típus. Aztán van egy másik, aki bemegy az autósboltba és vesz 1 párat 4000 ezer forintért, és azt mondja hogy 5 évig új ablaktörlője van, míg a másiknak évente 20 ezer ez a dolog. Aki az első csoportban van, azt mondja hogy akinek van pénze majomra, legyen banánra is. Az azért kerül annyiba mert arra az autóra való specifikusan, mérnökök "ültek" rajta, a minőségi munkát pedig meg kell fizetni. Aki a másik csoportban van, azt mondja a világ h.lyéje aki megveszi, csak embléma miatt annyi, az utángyártott sokszor jobb mint az eredeti, így veszik hülyére az embereket, lehúzás stb. Hozzáteszem láttam már 10 éves Suzukiban ülőt márkaszervízben alkatrészt vásárolgatni, meg 4 éves A6osban ülőt is autósboltban ablaktörlőt venni. Bár nem feltétlen a Suzukiban ülő a szegény és az Audiban ülő a gazdag.. :) De jelen esetben ez szerintem életszemlélet inkább mintsem anyagi háttér. Ez csak egy példa volt, 100 másik ehhez hasonlót fel lehetne hozni. Kíváncsi vagyok ki a többség. A kérdésem nem azokhoz szól akik nettó 80ból tengődnek napról napra, meg nem is azokhoz akiknek 100 millió megtakarítás van a bankban. És tényleg csak egy példa volt, felhozhattam volna az Office-t évente 15 ezerért megvásárlók és a 2018ban hülye aki nem letölt típusú embereket/csoportokat is.2018. okt. 11. 18:07
1/4 anonim válasza:
Megveszem az olcsót, ha bőven lenne pénzem akkor se adnék olyan dolgokért pénzt ahol csak a márka nevet kell megfizetni.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, ment a zöld kéz.
2018. okt. 11. 18:27
3/4 anonim válasza:
Bemegyek az autósboltba és megveszem a márkásat, akkor cserélem, ha elkopott, ez kb 1,5 évente van
4/4 anonim válasza:
bemegyek a tescoba és ott is a legolcsóbbat veszem
kb 800 ft megvehetném az 1200ft-osat is de eszembe se jut hogy azt vegyem
ma voltam az auchanba volt 3-4 féle fagyálló ablakmosó 100-200 ft különbséggel
a legolcsóbbat vettem
a jégoldóból és a fagyálló hűtőfolyadékból is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!