Magyarországon egy fiatal házaspárnak honnan van pénze lakásra?
A legtöbb fiatal házaspár pont a semmire, fog megesküdni, az ismeretségemben is így volt, és sajnos a rokonságban is többet jelentett a fiataloknak az érzelem mint az anyagi háttér, munkájuk volt, így albérlet jutott csak.
Sajnos senki nem gondol a jövőjére, ha nem is 30 évre, de egy 5-10 évvel előre illene minden rendezettebb háttérrel rendelkező fiatalnak jövőképet maga elé állítani.
Én 17 éves korom óta dolgozok igaz 21 éves korig suli mellet csak feketén és veszekedések árán tudtam pénzhez jutni, de nem érdekelt.
Amikor jogsi kellett nem a szülőkhöz mentem könyörögni, ha megbuktam a kresz-en nem Anyu pénztárcáját terhelte a dolog.
Volt olyan jó helyem is ahol annyit kaptam, hogy még haza is tudtam adni egy 10-est.
Jogsijaim megvoltak előre, a megtakarításaimat félretettem később hogy jelentősebb összegnél már értékpapírba raktam hogy ne itthon legyen, a környezetemhez képest jóval többet fordítottam magamra mert már dolgoztam.
21 évesen vége lett a sulinak a kezdő fizetésem akkoriban volt 130-140 nettó, ez később növekedett az évek során, viszont a szülők úgy tudnak segíteni hogy nem kérnek el pénzt, cserébe egy 20-at meg a cafeteria-t a konyhára fordítom ez is 20e ft.
Hamarosan eléri a megtakarított összegem a 6 milliót, ha magamból indulok ki és másnak is meg lenne a lehetősége így alakítania az életét akkor belátható időn belül ha nem is egy háza, de lakása lehetne.
Mezei szakmám van, nem is keresek 300ezret, de hasonló hozzáállással más ennyiből rövidebb idő alatt is összeszedi a kellő pénzt.
Persze ehhez az kell hogy nem évente nyaralás, fél évente telefon csere...
Budapesti árakhoz, én sem erőltetném ezt a fajta spórolást, ha ott laknék, vagy ott képzelném el az életemet, akkor külföldre kéne kijutnom pár évre hogy összeszedjek egy ottani lakásra valót, ami nekem menne is hisz ha 800 ezret keresnék forintosítva, ebből legyen 150 a szállás, akkor sem vernék el további 400-500ezret.
Hitelt ésszerű keretek között 2-3 millió forintig vennék fel mert az magam is vissza bírnám fizetni.
26F
0.05-ös, nem mindenki él ma Magyarországon "rabszolga alamizsnából". Igen sok embernek van igen jó jövedelme, mert pl anno megszerzett egy versenyképes szakmát. A nyavajgás nem vezet sehová.
Tudom,15 éve élek jol külföldön családostul,de ha haza kell látogatni látom a valoságot sajnos ami egyre szembetünőbb és rosszabb--
Nemcsakhogy rohadt drága minden, és semmit nem ér a pénz, de ingatlanlufi is van. Sajnos amíg van akkora marha, hogy ennyiért is megveszi a kecót,addig lesznek, akik jó drágájé' fogják árulni.
A helyzet azonban változni fog - az ingatlanlufi is kidurran előbb-utóbb, ugyanez történt Floridában is anno. Ha ez megtörtént, onnantól fogva szaréhugyé' adják majd a lakást.
Hogy hogyan lehet lakásra összeszedni a pénzt? Külföldi munka, lakástakarék, esetleg öröklés által. A hitelt nagyon nem javaslom, adósságspirál lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!