Megtakarítási számlára lehet tenni folyamatosan pénzt?
Mikor kicsik voltunk, akkor a szüleim csináltak a tesómnak meg nekem is egy számlát, amit 18 évesen "kaptunk" meg. Elvileg vmi megtakarítási számla, igazából nem volt még szükségem a pénzre, nem is nyúltam hozzá, azt sem tudom hogy lehet ezt levenni róla vagy ilyesmi.
Viszont szeretnánk a baráűtommal közösen gyüjtögetni, és arra gondoltam, hogy évente ráraknánk fejenként 1,5 milliót, mert jelenleg nem tervezünk nagyobb kiadást, és így könnyebb lenne összegyüjteni amit szeretnénk, hogy nem is tudjuk elkölteni.
Ez hogy működik pontosan? Számon lehet tartani, hogy ki mennyit rakott rá? Mert nem akarom, hogy az én számlám, akkor az én pénzem, hanem meglenne írásos formában, hogy ki mennyit tett a számlára
Alapjában véve jó ötlet a közös "befeketetés" azonban ennek alaposan utána kell járni.
Először is nem tudjuk, hogy a megtakarítási számlátok milyen konstrukcióval fut.
Lehet, hogy egy sima államkötvény(ami megint kockázat mentes") sokkal jobb hozamokat biztosítana.
De vegyük úgy, hogy a megtakarítási számla jobb. Ilyen esetben a befizetéskor kapsz egy bizonylatot, hogy ki fizetett be rá.
Ezeket a bizonylatokat bescannelitek és kész is róla az igazolás, hogy ki mennyit fizetett be, illetve meg is őrizhetitek őket.
Vagy az államkötvények azt pedig lehet két néven is futtatni. Ha mégis egyen akarjátok, akkor pedig írtok róla egy hivatalos megeggyezést.
Állítás, aláírtok és két tanú.
Egyet ne felejts! Szerelem ide, szerelem oda, közös lónak túrós a háta! Ez így volt, így van, és így is lesz...
Csak óvatosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!