Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan szerezzem meg a volt...

Hogyan szerezzem meg a volt férjem részét a házból?

Figyelt kérdés
A volt férjemmel két éve váltunk el, vannak közös gyerekeink is akik velem élnek abban a házban amit az exférjemmel közösen építtettünk. Szóval ő költözött el. Havonta x összeggel támogat minket ( ami édes kevés mert a házunk 200+ m2) a gyerekekkel egyáltalán nem foglalkozik akik még örülnek is, hogy az apjuk elköltözött, mert egy félőrült. A kérdésem az lenne, hogy a ház fele az övé, de mivel minden rám hárul azt szeretném ha az egész az enyém lenne. Ezt meg lehetne valahogy oldani? Esetleg ha újra házasodna? Nem szeretnek ügyvéddel beszélni amíg nincs egy kis remény.

#ex #férj #tujadon
2018. aug. 28. 14:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%

Ami az övé, az az övé.

De ugye tudod, hogy azért, mert az ő részét is használod a házból, ő havonta kérhetne x összeget, hogy fizess ki neki? Szóval addig örülj, míg nem követelőzik emiatt.

Szóval akár szemét a férjed, akár nem, ami jogilag az övé, az ő nevén van, az az övé is marad.

És neked is van lehetőséged. El lehet a házat adni és olyanba költözni neked is, amit fenn tudsz tartani.

2018. aug. 28. 14:40
 2/14 anonim válasza:
91%

Tehát szeretnéd kisemmizni? Az, hogy Te ide mit írsz a férjedről -az egy dolog. Saját szubjektivitás.

Ha 200 négyzetméter a házatok, költözz kisebbe és fizesd ki a férjedet a különbözetből. Nem tudjuk, hogy mit rakott bele a férjed a házba. Vagy egyáltalán Te magad mit tettél bele abba a házba -miközben el akarod venni az Ő részét.

Szerintem ez nem így működik.

2018. aug. 28. 14:40
 3/14 anonim válasza:
93%
Ha újra házasodik, attól a tulajdonrésze miért változna? Miért írod azt, hogy rád hárul minden? Nem Te használod a házat? Persze, hogy Te fizeted. Örülj, hogy a férjed eddig sem kért ügyvédi felszólítást, hogy fizesd ki a részét.
2018. aug. 28. 14:48
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Adjátok el a házat és vegyél egy 100m2-est. Akkor meg van oldva. Attól, hogy ő újraházasodik a tulajdonviszonyok nem változnak.
2018. aug. 28. 14:50
 5/14 A kérdező kommentje:
A házat az én területemre építettük fel, a gyerekeim se két forintba kerülnek, és nem köteleztem gyerektartás fizetésére mivel nem fiztné ki. A füvet én nyírom, ő max. mindent tönkre tesz (lámpákat tör szét pl). Kérhetne pénzt amiért mi itt lakunk, de akkor vissza is fizettetném vele a gyerektartásra. A házat úgy nem adnám el ha ő kapná a felét, mivel vidéki ház, jóval érték alatt tudnám eladni és a feléből pedig nem jönne ki egy másik. Van még egy közös területünk aminek az 50%-a az enyém, el akartuk adni de ő meggondolta magát. Azt a helyet most csak ő használja, sőr ki is adta amiből én egy forintot sem láttam vissza, meg sem kérdezett, megegyezni ugy hogy az a terület és épület az övé a ház pedig az enyém nem akar. Szóval ja, mondhatjuk, hogy ki akarom semmizni.
2018. aug. 28. 14:51
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

Értem, hogy fel vagy indulva, de azért agyilag felfogod azt, hogy ami neki törvény szerint jár, azt te nem veheted csak úgy el tőle, ugye?

Ha a válásnál így állapodtatok meg, akkor ez van.

2018. aug. 28. 15:45
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

Vedd meg tőle!

Fizeti a részét, nem elég?

2018. aug. 28. 16:04
 8/14 anonim ***** válasza:
Volt egyáltalán bírósági válás, vagy csak szétköltöztetek?
2018. aug. 28. 16:52
 9/14 anonim ***** válasza:
26%

"A házat az én területemre építettük fel, a gyerekeim se két forintba kerülnek, és nem köteleztem gyerektartás fizetésére mivel nem fiztné ki. "

Vagyis ti ketten építettétek fel. Tehát a fele jogilag az övé. És miért nem kötelezted gyerektartás fizetésére? Ha van bejelentett munkahelye, akkor levonják a fizetéséből.

És mi az akadálya annak, hogy elköltözz onnan? Vagy akkor add neki a házat, fizessen ki ő téged. Vagy beszéld meg vele, hogy adjátok el és akkor mindenki jól jár.

2018. aug. 28. 16:53
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Tök mindegy, hogy ujra házasodik vagy sem. A törvény őt is megilleti. 50% mindenből az övé.

Ráadásul, ha nagyon meg akarna rántani, akkor kötelezhetne, hogy albérletet fizess neki, ami-ha csak a felét nézzük-100nm esetében 200 ezer Ft/hó-rezsi nélkül.

Ha a két gyerekre való tartásdíjat nézed, az cca. 60eFt/hó

Még igy is kapsz tőle-a férjedtől-grátisz havi 140000 Ft nyugalmat.

Tehát, a te állításoddal szemben, gyakorlatilag, csak köszönhetsz neki, mert ha szarrágó lenne, akkor követelhetne ő tőled ennyit havi szinten.

Ha pedig sokat akadékoskodsz, akkor kényszer értékesítés. Te bevasalod rajta az elmaradt gyt-st, ő bevasalja rajtad az elmaradt lakbért, és utána foghatod a fejed, hogy mmiért nem volt neked jó, hogy nagyvonalú volt veled szemben.

Ha megérei akkor hajrá:)

2018. aug. 28. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!