Ha felmondok a jelenlegi munkahelyemen és igénylem az álláskeresési járadékot, de pár nap után elhelyezkedek új munkahelyen, vissza kell fizetnem a járadék valamennyi részét?
Így van, ha a szerződésed megszűnik 5-én, akkor az álláskeresésit 6-tól kaphatod.
Ha mondjuk 20-án elhelyezkedsz, akkor 6-20 közti időre időarányos járadékot kapsz.
Arra viszont nagyon figyelj, hogy az új munkahely első napjától számítva nyolc napon belül!! Le kell jelenteded a Fogl.Osztályon- ahol igényelted az álláskeresésit- hogy elhelyezkedtél.
Ha kifutsz a 8 napból, akkor visszafizettetik a pluszként kapott összeget
sőt! Mind a 3 hónapra járó álláskeresési járadékot megigényelheted, csak akkor 4 vagy 5 évig nem lehetsz jogosult újraigényelni, ha arról van szó.
Én is ezt csináltam tavaly.
Felmondtam a munkahelyemen, az új helyen 1 héttel elcsúsztattam a kezdést és megkaptam a maximális álláskeresési járadékot 3 hónapra :)
Először regisztráltam, pár héttel később kiutalták az 1 hétre járót majd kaptam egy levelet hogy ha igényt tartok a többire is, akkor jelezzem.
Jól jött a pluszpénz.
A második nem jót ír. Nem kell kijelentkezned, ha a munkáltató bejelent, automatikusan nem kapod tovább.
És igen, igényelheted a fennmaradó rész 80%-át. Ebben az esetben megint össze kell gyűjteni 360 napot, hogy újra járjon álláskeresési.
Második vagyok.
Hát, épp 2 hónapja voltam ebben a helyzetben, biztos rosszul emlékszem....
Sőt, ügyfélkapun meg lehet nézni a tb jogviszonyt,amikor felvettek az új helyre, megnéztem, bejelentettek-e, az alapján NEM szűnt meg alapból az állásketesési melletti jogviszony....
Sőt, a k.hivatalos megszüntető határozaton is az van, hogy bejelentésem alapján.. És a datumok ( másodikán vettek fel , hetedikén jelentettem be) alapján ők hetedikén értesültek a dologról..szóval, marhára nem "automatikus".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!