Akkor jár az álláskeresői járadék (munkanélküli segély) ha felmondok a jelenlegi munkahelyemen?
Akkor nem. Csak ha közös megegyezés vagy rúgnak.
Gyűjtsél bizonyítékokat a túlmunkádra.
Aztán ha már legalább annyi idő eltelt hogy bizonyíthatóan nem fizették ki hó végén, akkor bemégy a főnöködhöz és megmondod neki vagy kifizeti vagy a munkaügyi felügyeletnek szólsz.
Ha mákod van ki is rúg és akkor jár a munkanélküli.
Másik:
Próbaidő alatt bármelyiktek azonnal felmondhat azonnal is! Tehát ha még nem járt le a 3 hónapod akkor annyi dolgod van hogy nem mész be. :)
2,5 éve dolgozom itt, de most főnök váltás volt és az új főnök egy rabszolgahajcsár...
Egyébként vezetem a jelenléti ívet, az elég bizonyíték?
# 2:
"Akkor nem. Csak ha közös megegyezés vagy rúgnak."
Nincs ilyen szabály. 2011 előtt volt az a szabály, ha a munkavállaló mondott fel, és bejelentkezett a Munkaügyi Központban, akkor nyilvántartásba vették, de járadékot csak 90 nap elteltével kaphatott, ha addig nem talált állást.
"Nincs ilyen szabály. 2011 előtt volt az a szabály"
Kösz a kiegészítést, mivel nem vagyok jogász így lasabban követem le az ilyen változásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!