Hogy lehet sporolni? (egy heten egyszer eszunk hust, nem megyunk autoval, ahova nem muszaly stb.)
Adjatok otleteket, hogyan lehet penzt sporolni!
Koszi
Szerintem a kenyérsütőben sütni nem olcsóbb, mint a bolti kenyeret venni. Finomabb, az tény, de spórolni nem fogsz vele.
Sajátmárkás termékek... Ízlések és pofonok. Én Tesco-s dolgokat évek óta nem veszek, nagyon sokszor megszívtam már velük. Vettem pl nagyonolcsón nagyonsok virslit az Auchanban, de megfőzve a virsli fehér lett a víz pedig rózsaszín, és büdös. Nem baj, gondoltam, az 1 kiló virsli jó lesz 2-3 napig a macskának, legalább nem kell neki külön kaját venni, de ő sem ette meg úgyhogy ment a szemétbe. Tesco Gazdaságos kávé, valóban baromi olcsó, fele az Omniának. Vettem egyszer egy kilós csomagot, amikor először ittam belőle már öntöttem is a kukába az egészet és vettem egy csomag Omniát (azóta különben rájöttem, hogy a 750 Ft/250g-os Segafredo kávéból kevesebb is elég a jó kávéhoz mint az 5-600 Ft-os Omniából, úgyhogy egy ideje már csak ilyesmit veszek) Tesco gyümölcslé, 5 litert vettünk valami 2-300 Ft-ért, de ahelyett is inkább marad a csapvíz.
Ahol viszont vannak jó minőségű sajátmárkás termékek az a Lidl. Csokit, jégkrémet, édességet féláron kapsz legalább olyan finomat, mint máshol Milka/Algida termékeket. Ezek tényleg jók. Bár az alapvető élelmiszer nem sokkal olcsóbb, pl 1 kiló német trappista sajt a Lidl-ben 1400 Ft, a szemben levő Match-ban 1 kiló magyar Hajdúsági Trappista 1500. Ha egy hónapban megeszünk fél kiló sajtot, akkor 50 Ft, ami lófasz. Ugyanígy a tej, a hús, stb.
Én leginkább a ruhán és a szórakozáson spórolok. Cipőt régóta csakis a Tescoban vagy a piacon veszek, ki lehet fogni jó darabokat. Persze nem a legolcsóbb legszarabbat, mert egy 4-5000 Ft-os kínai cipő már nem rohad le a lábadról 2 év alatt. Moziba évek óta nem járok, egy mozijegy áráért veszek egy 25-ös henger márkás írható DVD-t a Verseny utcai piacon, és torrentről töltök le filmeket, játékokat.
Autóm nincs, márciustól októberig bringával járok (szerencsére idén még most is nyugodtan lehet az enyhe ősz miatt) hidegben pedig BKV illetve vonat.
Nekem pl. nincsen autóm, ezért nem fizetek mindenféle adókat utána. Helyette tömegközlekedés vagy gyaloglás: olcsóbb, egészségesebb & környezetkímélőbb.
Ha vásárolni mész, akkor írj listát, mit szeretnél venni. Ezzel elkerülheted, hogy csomó fölösleges dologért fizess. Éhesen pedig tényleg nem érdemes boltba menni, akkor sokkal többet költesz. Szóval inkább harapj pár falatot a pénzköltés előtt. ;) A polcokról mindig hátulról vedd el a terméket; kereskedelmiben végeztem, így tudom, hogy az áruforgás miatt a friss kerül mindig hátra. Spórolni szerintem csak azon lehet, ha nem gyorsétteremben, pizzériában eszel, nem veszel Fornettit, stb., hanem te készítsd el a szendvicsedet, főzz te, lehetőleg ne rendelj kaját. Fizetéskor vehetsz több húst, amiket elkészíthetsz és lefagyaszthatsz, aztán hónap végén már csak fel kell használnod. A kenyér is olcsóbb, ha házilag készül, arról már nem is beszélve, hogy legalább tudod is, mi van benne.
Apróság, de hónap végén olyan jó rátalálni. :) Minden nap végén kiszedem a pénztárcámból a 100 és 50 Ft-os érméket (sőt, már a 200-asat is), bedobálom a perselybe, és amikor szorul a hurok sokadikán, akkor 4000-5000Ft-ot tudok előszedni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!