Hogy lehet sporolni? (egy heten egyszer eszunk hust, nem megyunk autoval, ahova nem muszaly stb.)
Adjatok otleteket, hogyan lehet penzt sporolni!
Koszi
Télen a fűtéssel rengeteget lehet, ugyanis nem egyenesen arányos az energiaráfordítás a hőfok emelkedésével.
Vagyis 2-21 fokra felfűteni épp elég, mert 24-25 fokra való továbbfűtés duplaenergia és költség!!
pl: Nem veszek bérletet, nem fizetek adót,csalok ahol tudok, a büntetéseket sem fizetem be, és előbb utóbb egy jó dutyiban ingyen lesz kaja, szálllás:)
Bocsánat, csak kitört belőlem a rosszaság.
Amúgy rájöttem, a hússal nem érdemes spórolni, mert laktatóbb jóval, mint a szénhidrát félék. Nagyon sokat kisérleteztem, és amíg kevesebb húst vettünk, jóval több ment el édességre.
Egy db pulykaszárnyból isteni nagy fazék levest lehet főzni! 30 dkg pulykamellből gombás tokányt, 30 dkg darált húsból rakott kelt.
Ha arra szeretnél választ, hogy Te hogyan spórolj, akkor nem tudunk semmit mondani addig, amíg nem írod le, hogy mire költesz.
Amúgy: az elektromos készülékeket, mint pl tv, pc stb. kapcsold ki teljesen amikor nem használod, mert készenléti állapotban is fogyaszt. Egyszer hallottam valami olyasmit, hogy ha 1 hétig megy egy tv készenlétben, az annyi áramot fogyaszt, mintha 1 napig ment volna, de az arányban már nem vagyok biztos.
Ha olyan megoldás is érdekel, ami kisebb beruházással jár, akkor vegyél led izzókat! Úgy tudom, hogy egy 60W-os normál izzóval megegyező fényerejű LED izzó kb 1-2W-ot fogyaszt, igaz kb 1000ft/db.
A húsokról én is azt tudom mondani, hogy pl csirkeszárnyat nem érdemes venni, mert gyakorlatilag az egészet kidobod, hiszen nincs mit megenni róla. Ugyanez a helyzet minden csontos hússal. Lehet, hogy a csirkecomb kilója 400ft (most csak a hasamra ütöttem)), ha mondjuk a pulyka felsőcombfilé 850, akkor szerintem jobban megéri megvenni a filét, mert abból semmi sem lesz szemét, a csontos combból meg a fele kuka.
Ha ragaszkodsz a kenyér evéshez, akkor jobban megéri venni (vagy kérni valakitől ajándékba) egy kenyérsütőt, mert olcsóbban kijön a kenyér így és még laktatóbb is, mint a bolti, arról nem is beszélve, hogy azt raksz bele, amit akarsz és nagyon finom lesz. Ne vegyél félkész ételeket, ne-vagy csak ritkán-rendelj kaját. Ebbe a pizza és társai is beletartoznak, hiszen ha rendeltek 2 pizzát, akkor 1 étkezésre annyit költesz, amennyit egy egész napi kajálásra sem, ha magadnak főzöl.
Hallottam egy megoldásról, amivel szintén áramot lehet spórolni, viszont ez is igényel valamennyi befektetés. Ha elektromos bojleretek van, akkor kell egy úgynevezett puffer tartály, ami a "normál" bojler elé van bekötve és abból megy a víz a bojlerbe. Ez a puffer tartály egy teljesen normál tartály, amibe belemegy a hálózatról a víz, és belőle pedig a bojlerba folyik. Ennek az a lényege, hogy a puffer tartályban felmelegszik a víz kb szobahőmérsékletűre INGYEN!! és ezt a kb 20°C-os vizet kell felmelegítenie a bojlernek és nem az 5-10°c-os hálózati vizet, amivel óriási energia mennyiséget lehet megspórolni.
hát nem tudom. én wc-papírból pont ugyanannyit használok Creptoból, mint zewából, ezzel nem nyersz semmit. Ellenben a kínai cipővel egyet értek, saját káromon tanultam.
Amiből érdemes márkát venni, mert szegény embernek nincs rá pénze, az a sporttermékek, melegítők sportcipők,, labdák, ilyesmik, illetve az órák. minden másból mi a noname cuccokkal próbálunk spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!