Magyarországon miért ekkora probléma visszaadni nagyon címletből?
Most nem arra gondolok, hogy ha 10000ből veszek 2 kiflit, pofát vágnak, hanem két kisebb boltba járok (nem hipermarket), ahol 1000ből sem akarnak már visszaadni, megkérnek, hogy apróval fizessek, ami szerintem nonszensz.
Feltételezem üzletvezetői hanyagságról van szó, kötelessége lenne gondoskodni arról, hogy legyen megfelelő mennyiségű apró a pénztárakban, és ne engem szórakoztassanak a kasszások.
Konkrétan olyan is volt, hogy 12 után az egyik boltban megkértek, h borítsam ki az apróimat, és úgy összeszedett 800 ft-ot, ami eltartott vagy 15 percig.
érdekelne, ki mit gondol erről, mert véleményem szerint ez is jól mutatja a magyarországi állapotokat.
# 6/10
akkor van alapja annak, h a főnök hibája. múltkor én is fültanúja voltam, mikor arról panaszkodott az egyik alkalmazott, h a főnök csak szerdán hajlandó aprót hozni, addig meg kell oldaniuk vhogy.
"20 forintosok főleg, ezért tartott 10-15 percig kiszámolni"
ki az az elvetemült, aki ennyi apróval jár és nem azzal akar fizetni? :D De most komolyan. Van nálad vagy 40 db 20 Ft-os a 800 Ft-os tételre, aztán 1000-essel akarsz alapból fizetni? Már bocs, de ez elég érdekes.... a nejem is hord magával egy tonna aprót, de ő alapból akkor azzal fizet, hisz azért viszi, hogy megszabaduljon tőle, ne kelljen cipelnie.
# 13/13
pl az, aki siet. nem írtam olyat, h mindig ezressel fizetek, amikor épp nem sietek, ki szoktam számolni apróban, ettől függetlenül még mindig tartom, h abszurd, h 10ből 9szer nem tudnak ezresből visszaadni.
„ja: mellesleg, ha 10-15 percig tart kiszámolni 800 ft-ot kb 20 Ft-osokből azért az elég nagy gond..”
ahogy a kifejtésben írtam, h ő szedett össze 800-at, a kasszás, nem én, és közben beszélgetett folyamatosan, szóval neki címezd, h mi mekkora gond szted, h ennyi ideig tart kiszámolni, de majd lehet h adok neki matekból egy fekete pontot legközelebb.
-
mellesleg érdekes módon a pékségbe, ahova járok, 10 ft-ostól kezdve 20000-ig minden szoktam fizetni, és simán megoldják. mondjuk ott a tulaj és lánya is nagyon normális és olyan tisztaság van, mint egy (nem magyar) kórházban.
vhogy azokban boltokban van probléma a nagyobb címletekkel, ahol áll a por és kirakják a 2 napos rohadt zöldséget, ergo még mindig hanyagságra és igénytelenségre tippelek.
Oké, szóval akkor azt várod, hogy szidjuk együtt veled a boltvezetőt? Jó,..
Hát az a ... üzletvezető semmit nem törődik a tisztasággal, a váltópénzzel és a vevőkkel. Most jó? :-)
Csak tudnám, ha ennyire "megvisel" a dolog, hogy még a gyakorin is van időd erre egy kérdést nyitni, akkor miért jársz oda?
Esetleg olyan már volt, hogy ott találtad a boltvezetőt és netán SZEMÉLYESEN elmondtad neki, hogy ez probléma? Mert könnyű valakit a háta mögött szidni, de talán szemtől szembe is jelezhetnéd neki.
Mint ahogy az alkalmazottat is itt "feketíted", hogy beszélgetett, holott egyszerűen csak annyit kellett volna mondani, hogy elnézést, de sietek.
nem nagyon bírom, mikor valaki szemtől szembe nem jelzi a dolgokat, csak a háta mögött kibeszélik.
Ha mégis jelezted ezeket a dolgokat és nem született megoldás, akkor meg bocs.
kötelessége lenne gondoskodni arról, hogy legyen megfelelő mennyiségű apró a pénztárakban
szerintem egy napra vállald be valahol, hogy gondoskodsz a szerinted megfelelő mennyiségű apróról, és meg fogsz lepődni.
# 15/17
„nem nagyon bírom, mikor valaki szemtől szembe nem jelzi a dolgokat, csak a háta mögött kibeszélik.”
mondjuk feketíteni meg kibeszélni kicsit nehéz úgy vkit, h se nevet, se boltot, se semmit írsz ki :D
persze feketítem.
ja az utolsó sornál rájöttél, hogy nem tudod, tettem-e panaszt, jobb később, mint soha. csak így értelmetlen azt egész hozzászólásod, de sebaj.
nem azért várom. vmi magyarázatot, tippeket vártam volna, de érdemi választ csak a 6-os adott. a többiek csak kötekedtek és megpróbáltak lebirkózni a szövegértés és érvelés nevű szörnyeket, de azok erősebbnek bizonyultak.
mellesleg azért lehet alapja annak, hogy a borzalmas magyar oktatási rendszer funkcionális analfabéták tömegeit termeli ki, lásd: 1 érdemi válasz a 17ből..
Időpont ma 11:19
nyugodj meg, az oktatás színvonala rólad is mindent elárul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!