Magyarországon miért ekkora probléma visszaadni nagyon címletből?
Most nem arra gondolok, hogy ha 10000ből veszek 2 kiflit, pofát vágnak, hanem két kisebb boltba járok (nem hipermarket), ahol 1000ből sem akarnak már visszaadni, megkérnek, hogy apróval fizessek, ami szerintem nonszensz.
Feltételezem üzletvezetői hanyagságról van szó, kötelessége lenne gondoskodni arról, hogy legyen megfelelő mennyiségű apró a pénztárakban, és ne engem szórakoztassanak a kasszások.
Konkrétan olyan is volt, hogy 12 után az egyik boltban megkértek, h borítsam ki az apróimat, és úgy összeszedett 800 ft-ot, ami eltartott vagy 15 percig.
érdekelne, ki mit gondol erről, mert véleményem szerint ez is jól mutatja a magyarországi állapotokat.
Mi nem probléma Magyarországon ? minden az .
Én már nem is szeretek kp-el fizetni, inkább kártyázok.
persze volt elég apróm :D 20 forintosok főleg, ezért tartott 10-15 percig kiszámolni, végül is teljesen rendben van, h ennyit álldogálok ott.
nem csak hónap elején szokott ez lenni, és sokszor már reggel 6kor nyitás után.
Ráadásul nagyon sok ember kirakja az "aprót" a pénztárcából, ezzel "kivonja a forgalomból", aztán mikor már nagyon sok összegyúlik, akkor itt kérdezgetik, hogy hol lehetne beváltani ? :D
https://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=hol+lehet+b..
Dolgoztam boltban. Reggelente mindig probléma volt visszaadni de ez már a főnök hibája volt, hiába kértük,hogy több pénzt hagyjon benne... apró szinte alig alig, de ezresből vagy két ezresből se volt több. És amikor jöttek tízezressel fizetni a tizenöt percre lévő benzinkúthoz kellett átszaladnom. Nagyon gáz volt. Ez volt minden reggel.
Aztán napközben lett több is de ha mindig nagy pénzekkel fizetnek a vásárlók előbb vagy utóbb elfogyhat a kassza. Hogy apró ne fogyjon el én ezért kértem majdnem mindig a papírpénz mellé aprót is ,hogy kerek összeg legyen, de akkor meg a papírpénz fogy el , ez egy ördögi kör . Hogy ez kinek a hibája ? Nem tudom. A pénztáros abból dolgozol nyilván, ami a kasszában benne van. Váltópénz az van bent minden boltban, de mire előszedik és felváltunk pénzt addig a vásárlók meg én is idegbajt kapunk:D ...
Kedvencem az volt amikor ott van kisebb címlet is de ő a tízezrest adja ide :D .
Itt a magyargyűlölő másik kérdése is, amit nyilván élből lo fog tagadni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vendeglatas-et..
:)
nem én tettem fel a tegnapi kérdést, de már megszoktam, hogy egyes válaszolókon elhatalmasodott a paranoia: egy hete meg vmi Balázsnak neveztek, mikor feltettem másik altémában egy kérdést.
ha nem tudsz szöveget értelmezni, akkor meg nem muszáj ám válaszolni: általános jelenségről beszélek, csak két szélsőséges példát is kiemeltem, írhattam volna 20-at 20 különböző helyről, vszínűleg az sem elég, mert mindenbe magyarszidást akarsz belelátni, ez meg ugye vmi pszichés problémára utal.
A pénztáros abból dolgozik*
Bocsi elírtam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!