Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A munkavállalónak a munkaidejé...

A munkavállalónak a munkaidejébe beletartozik e a nap eleji plusz egy óra előkészület, illetve utána plusz még egy óra takarítás rendrakás is, és azt köteles e fizetni a munkavállaló? Többi lent

Figyelt kérdés

Emelett napi 8 órában vagyok csak bejelentve minimálra, de minimum 10-11 óra csak a kitöltött munkaidő, plusz a pakolás.. ez ellen a törvény véd e valahogyan.

Már ideje itt dolgozom, de csak később történt meg a bejelentés, az is csak ilyen immel-ámmal, emiatt 90napos felmondásomból van még hátra kb 20 nap.. és időközben kismama is lettem, amit főnökeim már tudnak.

2018. jún. 25. 17:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%

A törvény véd ez ellen, de az csak addig jó, amíg te magad nem a csodát várod hanem megmondod a főnöködnek, hogy napi 8 órában vagy hajlandó dolgozni.

Mondjuk most hogy már felmondtál minek maradsz ott tovább. Ha hepciáskodnak akkor mondd, hogy majd a munkaügyi bíróságon találkoztok.

2018. jún. 25. 18:02
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem mondtam még fel.. de esélyes, hogy baba mellett nem fogom ezt vállalni túl sokáig, mert nem normális.

De abba beletudnak kötni hogy az az elképzelt "13800"ft nem havonta van utalva, hanem nap végén vagyok kifizetve?

2018. jún. 25. 18:11
 3/11 anonim ***** válasza:
26%

feleslegesnek érzem a hisztit, tipikus hormonzavart kismama vagy, ha nem tetszik a munkahely akkor mondj fel.

Nekem sem tetszett, felmondtam és élem az életem boldogan egy másik munkahelyen.

2018. jún. 25. 18:32
 4/11 A kérdező kommentje:
Ez nem hiszti, de terhesen ki alkalmazna? Munkanélkül meg nem tud megélni az ember sőt...sokan még munkával is nehezen
2018. jún. 25. 18:49
 5/11 anonim ***** válasza:
80%
Azért eldönthetnéd, hogy akkor mi történik... az kérdésedben az van, hogy "90napos felmondásomból van még hátra kb 20 nap" utána meg azt írod, hogy "Nem mondtam még fel.."
2018. jún. 25. 18:55
 6/11 A kérdező kommentje:

Bocs, bocs, bocs!!! Igazad van, én írtam el, nagy dühömben!!! Elnézést!

90 napos kamu "próbaidőből" van még annyi, mivel később jelentettek be ...sokkal

2018. jún. 25. 19:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Figyu, akkor egyik kutya másik eb, semmi okod, hogy szidd a munkáltatód. Elvégre te meg eltitkolod előle hogy gyereket vársz ő meg majd fizethet évekig utánad, mert neked ez JÁR.
2018. jún. 25. 19:48
 8/11 A kérdező kommentje:

Nincs eltitkolva semmi, tudják.

De ezt nem az állam fizeti, vagy ők mit fizetnek utánam?

2018. jún. 25. 19:53
 9/11 anonim ***** válasza:
76%
A táppénz harmadát a cég fizeti.
2018. jún. 25. 20:18
 10/11 anonim ***** válasza:
69%
Dolgoztam egy büfében. 6ra jártam, de csak fél 8kor nyitottunk. Addig előkészítettem mindent, szendvicset gyártottam,meg amit kellett. 14ig dolgoztam, a társam pedig 9től 17ig volt, 16 órakor bezárt elszámolta a kasszát, takarított. Ezzel csak azt akartam bemutatói, hogy az előkészület és a pakolás is a munkaidő része. Ha többet kér, mint 8 óra fizesse is meg.
2018. jún. 25. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!