Hyogyan lehetne rábírni valakit, akinek pénzt adtunk kölcsön (sajnos papír nélkül), hogy megadja a tartozását?
első! ezt nem értem :)
a baj a veréssel annyi, hogy megtudja ki verette meg, aztán én kerülök bajba, ráadásul olyat is hallottam,hogy az aki megvert egy illető,később zsarolta a megbízót.
Amúgy nem vagyok pesszimista, csak ha 4 év elteltével eredménytelenül kérem, gondolod,hogy szép szóra még hallgat?
ha szépen nem megy, akkor csúnyán: törjétek el a lábát, de úgy, hogy le ne bukjatok. legyen alibid és megbízható emberekkel ,,dolgozz"
ne hagyd büntetlenül a tolvajlást (mert ez az)!!!
Hogy adtátok oda neki a pénzt? kézbe, vagy esetleg átutaltátok.. vannak olyanok aki látták, hogy átadtátok? Mert az utóbbi kettővel jogi úton már lehet esetleg lépéseket tenni, ha az első, akkor sajnos nagyon nincs sok remény:( Esetleg próbálkozhatsz még szóbeli "fenyegetéssel" de ha eddig semmire nem reagált, akkor szerintem arra sem fog.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél.
Szerződést lehet kötni írásban, szóban vagy ráutaló magatartással. Amikor odaadtad neki a pénzt, akkor csak mondtatok egymásnak valamit. Na erre lehet bíróság előtt hivatkozni.
Polgári pert indíthatsz. Sajnos mivel nincs róla papír, csak a szavatok és az azt igazoló tanúk nyilatkozata számít. Elég nehéz bizonyítani.
Próbáld meg megfenyegtni, hogy bepereled. Járj a nyakára. Menj el a lakására, a munkahelyére és követeld a tartozását. Ha végképp nem fizet, akkor csak a pereskedés marad.
ha van tanúd vagy valami a kezedben, amivel igazolni tudod, hogy megkapta a pénzt, akkor bátran vágj bele egy fizetési meghagyásba, ha ezt visszautasítja, akkor automatikusan polgári perré alakul az ügy...
amúgy a fa testápoló és néhány nem idén barnult, nagydarab, kopasz masszőr ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!