Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kérhetem, hogy kilakoltatás...

Kérhetem, hogy kilakoltatás után ne vonják még a fizetésem felét is tovább?

Figyelt kérdés
Pár napon belül ki kell költöznünk a lakásból, mert a vh eladja, és a bírósági hosszabbítás eddig tartott. Bár még mindig nem tudjuk hová megyünk, de nem is ez a kérdés. Az árverési vevő visszalépett, így azután beterhelte a végrehajtó az egyébként sem túl nagy összegű (4 órás) fizetésemet, így kb. havi 30ezret kapok. Kérhetem-e, illetve hogyan, hogy a vh sürgősen adja el a lakást, hiszen már rég letelt az a 3 hónap, amikor új árverést kellett volna kitűznie rá, hogy legalább ezentúl a fizumat ne terhelje be? A lakás ára fedezné a tartozásunkat.

2018. jún. 19. 09:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

"Cserélhetünk! Megnézem, hogy te hogy oldod meg, hogy keresel nettó 60ezret, a felét levonják, és még tartsd el a családod a maradékból"

Kösz, inkább nem. Én szakmát tanultam, és dolgoztam normális fizetésért, majd úgy vállaltam gyereket a férjemmel, hogy volt tartalék, meg normálisan fizető munkahely.

SZóval a felelősséged hiánya miatt ne velem akarj cserélni...

Ja, és most 5 éves a gyerekünk, és pont 1 hónapja végtörlesztettük a házunkat, mert ésszel vettünk fel hitelt. Pedig mindketten szakmunkások vagyunk...

tehát miért nincs intézményben (bölcsi-ovi-suli) a gyereked, és miért nem keresel egy rendesen fizető állást??? Gyerektartás???

2018. jún. 19. 11:47
 12/17 anonim ***** válasza:
78%
Köszi nincs kedvem cserélni veled. Normálisan keresek, mert van szakmám, és akkor vállaltam gyereket amikor minden feltétel adott volt. Van 8 havi tartalékunk, mert takarékoskodunk, bumm. Válaszoltak a kérdésedre, addig vonják, amíg nincs a házból pénz, nem tudsz mit csinálni..
2018. jún. 19. 11:56
 13/17 A kérdező kommentje:
11-es: először is, szakmát tanultam, volt férjem, házunk, született gyermekünk. Én sem úgy indultam neki, hogy menekülnünk kell előle, én sem úgy vettem utána az akkori albérlet helyett lakást, hogy miután felvettem a hitelt megszűnik a 8 éve tartó fixnek hitt munkahelyem. Munkanélküli alatt elvégeztem még három tanfolyamot, mindegyik normális munkát jelentene, ha nem nő lennék, ha nem anya lennék, ha nem lennének tartós (bár kezelhetó) betegségeim, és éjjel-nappal ugrasztható lennék, és még tudnám sorolni mikor miért nem vesznek fel. A gyerekem jár suliba, igyekszem kihozni a maximumot a keretekből, de iszonyúan nehéz. Miért nem keresek másik munkát? Örülök, hogy ide felvettek, és mivel édesanyám 24 órás felügyeletre szorul, ennél többet nem is vállalhatnék. Bár beadtuk ápolásira a kérelmet, már jó ideje ülnek a papírokon, ha kérdezem, nem válaszolnak. Akarsz még te is belémrúgni?
2018. jún. 19. 11:58
 14/17 anonim ***** válasza:
37%

"miután felvettem a hitelt megszűnik a 8 éve tartó fixnek hitt munkahelyem"

Mi ezért fizettünk törlesztőbiztosítást. Hogy munkahely elvesztés esetén ne legyen baj.

És milyen szakmákat tanultál, amivel nem tudsz egy épkézláb munkahelyet találni???

A volt férj elől ok, hogy menekülni kell (azaz nem ok, de ez van), de ott nincs vagyonod? Egy fél ingatlanod?

Gyerektartást akkor is fizetnie kell!

2018. jún. 19. 12:07
 15/17 anonim ***** válasza:
77%

ma 11:47

tenyleg nem tudhatod, de barmikor adodhat olyan elethelyzet, hogy baxhatod az egeszet: csak egy pelda: baleseted lesz, lerokkansz, tobbet nem tudsz dolgozni. asszonyod egyedul elfog tudni tartani?

2018. jún. 19. 14:34
 16/17 anonim ***** válasza:
54%

Kedves 15-ös

11:47-es vagyok. Nő. SZóval ha a férjem nem tudna eltartani kettőnket, akkor is meglennénk. Mert én is dolgozom (jelenleg én keresek többet, de ez nem számít, mert közös kasszán vagyunk).

SZóval ezért kötöttünk törlesztő biztosítást. Mert ha valamelyikünk meghal, vagy lerokkan, vagy megszűnik a munkahelyünk...

Tehát erre is lehet készülni. Csak sokan sajnálnak erre fizetni. Utólag meg megy a siránkozás...

2018. jún. 19. 14:54
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

Időpont ma 14:54

Attól még bármi más is beüthet egy törlesztőbiztosítás sem garancia semmire....

2018. jún. 19. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!