Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kérhetem, hogy kilakoltatás...

Kérhetem, hogy kilakoltatás után ne vonják még a fizetésem felét is tovább?

Figyelt kérdés
Pár napon belül ki kell költöznünk a lakásból, mert a vh eladja, és a bírósági hosszabbítás eddig tartott. Bár még mindig nem tudjuk hová megyünk, de nem is ez a kérdés. Az árverési vevő visszalépett, így azután beterhelte a végrehajtó az egyébként sem túl nagy összegű (4 órás) fizetésemet, így kb. havi 30ezret kapok. Kérhetem-e, illetve hogyan, hogy a vh sürgősen adja el a lakást, hiszen már rég letelt az a 3 hónap, amikor új árverést kellett volna kitűznie rá, hogy legalább ezentúl a fizumat ne terhelje be? A lakás ára fedezné a tartozásunkat.

2018. jún. 19. 09:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Kerheted de a tiltást nem fogják feloldani.
2018. jún. 19. 09:53
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nincs kifizetve a tartozás, addig vonni fogják.
2018. jún. 19. 10:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Amig tudja vonni addig nem valószínű, hogy újra ki fogják írni, de az esetben kilakoltatni sem kell.Próbáld szabadkezi ertekesitessel vagy tartozás átvállalással eladni és adott esetben visszabérelni az új tulajtól.
2018. jún. 19. 10:15
 4/17 A kérdező kommentje:
Bak Norbert az már bírósági döntés, hogy el kell hagynunk a lakást. Azt viszont nem értem, hogy a vh miért nem írt ki újabb árverést a lakásra, hiszen az előző már több, mint 3 hónapja lezárult, és elvileg így kéne tennie. Szóval nekünk menni kell, de még a fele fizum is viszi ahelyett, hogy értékesítené, így pedig nem tudunk még bérelni sem. Szerintem ez nem túl jogszerű.
2018. jún. 19. 11:24
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Nincs megtakarításotok? Mi az a VH? Világháború? :D
2018. jún. 19. 11:29
 6/17 A kérdező kommentje:
Nincs megtakarításunk. Vh = végrehajtó.
2018. jún. 19. 11:31
 7/17 A kérdező kommentje:
Sok éve egyedül nevelem a gyerekemet, nem véletlenül halmozódott fel ennyi adósság, hogy viszik a lakást. Most még az idős, nagyon beteg anyámat is befogadtuk, hogy ne kerüljön utcára. Miből is lenne megtakarításunk?
2018. jún. 19. 11:34
 8/17 anonim ***** válasza:
69%

Nézd. Amíg nincs eladva az ingatlan, nincs belőle pénz. Tartozás meg van. Tiltható jövedelmed is. Akkor persze, hogy tiltja.

Ha meg eladta az ingatlant, és kifizetted a tartozást, akkor már nem fogja.

De miért nem a végrehajtóval beszélsz??? Eddig is tehetted volna, és akkor talán nem lennél kilakoltatva...

2018. jún. 19. 11:36
 9/17 anonim ***** válasza:
14%
Meg mondjuk gyűjthetett volna biztonsági tartalékot, legalább 2-3 havi megélhetésre.
2018. jún. 19. 11:37
 10/17 A kérdező kommentje:
Cserélhetünk! Megnézem, hogy te hogy oldod meg, hogy keresel nettó 60ezret, a felét levonják, és még tartsd el a családod a maradékból! Okoskodás helyett inkább a kérdésre válaszoljon, akinek van ötlete erre! Köszi!
2018. jún. 19. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!