Kérhetem, hogy kilakoltatás után ne vonják még a fizetésem felét is tovább?
Figyelt kérdés
Pár napon belül ki kell költöznünk a lakásból, mert a vh eladja, és a bírósági hosszabbítás eddig tartott. Bár még mindig nem tudjuk hová megyünk, de nem is ez a kérdés. Az árverési vevő visszalépett, így azután beterhelte a végrehajtó az egyébként sem túl nagy összegű (4 órás) fizetésemet, így kb. havi 30ezret kapok. Kérhetem-e, illetve hogyan, hogy a vh sürgősen adja el a lakást, hiszen már rég letelt az a 3 hónap, amikor új árverést kellett volna kitűznie rá, hogy legalább ezentúl a fizumat ne terhelje be? A lakás ára fedezné a tartozásunkat.2018. jún. 19. 09:35
1/17 anonim válasza:
Kerheted de a tiltást nem fogják feloldani.
2/17 anonim válasza:
Amíg nincs kifizetve a tartozás, addig vonni fogják.
3/17 anonim válasza:
Amig tudja vonni addig nem valószínű, hogy újra ki fogják írni, de az esetben kilakoltatni sem kell.Próbáld szabadkezi ertekesitessel vagy tartozás átvállalással eladni és adott esetben visszabérelni az új tulajtól.
4/17 A kérdező kommentje:
Bak Norbert az már bírósági döntés, hogy el kell hagynunk a lakást. Azt viszont nem értem, hogy a vh miért nem írt ki újabb árverést a lakásra, hiszen az előző már több, mint 3 hónapja lezárult, és elvileg így kéne tennie. Szóval nekünk menni kell, de még a fele fizum is viszi ahelyett, hogy értékesítené, így pedig nem tudunk még bérelni sem. Szerintem ez nem túl jogszerű.
2018. jún. 19. 11:24
5/17 anonim válasza:
Nincs megtakarításotok? Mi az a VH? Világháború? :D
6/17 A kérdező kommentje:
Nincs megtakarításunk. Vh = végrehajtó.
2018. jún. 19. 11:31
7/17 A kérdező kommentje:
Sok éve egyedül nevelem a gyerekemet, nem véletlenül halmozódott fel ennyi adósság, hogy viszik a lakást. Most még az idős, nagyon beteg anyámat is befogadtuk, hogy ne kerüljön utcára. Miből is lenne megtakarításunk?
2018. jún. 19. 11:34
8/17 anonim válasza:
Nézd. Amíg nincs eladva az ingatlan, nincs belőle pénz. Tartozás meg van. Tiltható jövedelmed is. Akkor persze, hogy tiltja.
Ha meg eladta az ingatlant, és kifizetted a tartozást, akkor már nem fogja.
De miért nem a végrehajtóval beszélsz??? Eddig is tehetted volna, és akkor talán nem lennél kilakoltatva...
9/17 anonim válasza:
Meg mondjuk gyűjthetett volna biztonsági tartalékot, legalább 2-3 havi megélhetésre.
10/17 A kérdező kommentje:
Cserélhetünk! Megnézem, hogy te hogy oldod meg, hogy keresel nettó 60ezret, a felét levonják, és még tartsd el a családod a maradékból! Okoskodás helyett inkább a kérdésre válaszoljon, akinek van ötlete erre! Köszi!
2018. jún. 19. 11:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!