Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jelentős mennyiségű pénzt...

Jelentős mennyiségű pénzt nyertem szerencsejátékon. Hogy használjam fel titokban?

Figyelt kérdés

Sosem hittem volna, hogy a meggazdagodás okozza majd a legfőbb dilemmámat az életemben. Pár hónapja még a számlák befizetése is komoly nehézséget okozott. Azóta váratlanul igen komoly pénznyeremény birtokába jutottam, de nem merem elárulni senkinek. Félek, hogy az ismerőseimmel megromlana a viszonyom az irigységük miatt, vagy parttalanul elvárnák, hogy kisegítsem őket a különféle anyagi bajaikból. A másik félelmem, hogy idegenek körében is kitudódna a frissen szerzett vagyonom, és megzsarolnának a szeretteimmel váltásgdíjat követelve.

Hogy senkinek ne tűnjön fel az új helyzet, ugyanúgy élek, mint eddig, siralmas, filléres munkákat vállalok be, de ennél fogva semmi értelme a nyereménynek.

Mit lehet ilyenkor tenni?

2018. jún. 12. 15:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Keresd fel Csernok Miklos penzugyi tanacsadot, foglalkozott mar lottonyertesekkel. A kiszamolo.hu megtalalod az elerhetoseget.

En a helyedbe beiratkoznek egyetemre es tanulnek. A csaladnak nem mondanam el, es a baratnonek is csak akkor, ha feleseg lenne.

2018. jún. 15. 11:59
 22/24 anonim válasza:

Nem tudom aktuális e még vagy van e értelme írnom! Minden esetre baromira irigyellek! :) Nekem is régi vágyam nyerni a lottón, csak sajnos a büdös életben nem fog sikerülni szerintem, amilyen peches vagyok..... Játszom én is külföldi portálokon, lottoland, the lotter stb. Nem lottolanden nyerted véletlenül ? :) Arra azért figyelj, hogy ha magyar bankszámlára utaltatod akkor 16% SZJA és 27 % EHO hozzájárulást kell fizetned, az adóalap a nyereményösszeg 78%, magyarán durván az egész nyereményed harmadát be kell fizetned az adóhivatalnak, ha nem akarsz szívni, mert ekkora összegre biztosan felfigyelnek meg a bank is jelenteni fogja! Sajnos ez így ebben a formában tiltott szerencsejátéknak minősül, tehát mindenképpen adóznód kell belőle! Kivétel ha az eurojackpotról van szó amit a szerencsejáték zrt.-n keresztül játszottál :))) Nem vagyok benne biztos, hogy meg lehet kerülni törvényesen az adózást ebben a szituban, mivel magyar állampolgárként játszottál külföldi lottót és nyertél.... A tévedés jogát fenntartom! Persze a maradék 700 millából is jólétben élhetsz életed végéig!

Másik: ha még nem mondtad el senkinek ( remélem még nem késő ) , akkor jobb ha megfogadsz tőlem egy tanácsot!

Soha ne mondd el senkinek! Amit 2 ember tud az már nem titok többé és a saját és családtagjaid életét is veszélybe sodorhatod! Akármilyen bizalommal is vagy a társad felé, biztos lehetsz benne hogy nem fogja tudni titokban tartani, az emberek nem hülyék, kiszagolják az ilyesmit és onnantól bukik minden, mindenki megutál és irigyelni fog! A helyedben mindenképpen teljesen új életet kezdenék! Irány Budapest egy előkelőbb része ( budai oldalon van szép számmal ) és kezdj új életet, fogj valami újba, mindezek mellett tarts fenn egy átlagos életet kamunak, ha esetleg meglátogatnak az ősök. Vegyél ki egy átlagos albit és kamuzd be hogy pesten találtál munkát! Legyen egy alibiéleted és legyen egy valós, amit élvezni is tudsz és nem kell titkolóznod! Új ismerősök barátok stb akik már gazdagként ismernek meg, abban a körben ez amúgy sem lesz feltűnő! Tudom, hogy nagyon fájdalmas döntés lenne de meg kell lépned, ha szeretnéd élvezni a nyereményt és nem akarod veszélybe sodorni magad és a családod! Anonim módon persze támogathatod őket ésszel! A lényeg még egyszer: soha senki nem tudhatja meg hogy nyertél a lottón nagy összeget! Ellenkező esetben hatalmas az esély rá hogy megszívod! A pénzt oszd be, szokták mondani hogy fektesd be, szerintem csak simán csinálj egy jó portfoliot, diverzifikáld a vagyont, szórd szét sok bankba infláció feletti kamatra és élvezd az életet! Keress egy vagy több jó hobbit, új kihivásokat amik lekötnek és a kamatokból szépen megélnél, havi többszázezer vagy milliós pénzből lazán elélsz és élvezheted az életet! Nem kell kockázatos befektetésekbe fogni, mert vszinüleg úgyis csak buksz rajta.... A kiszámolós ötlet jó, ismerem azt a blogot, sokat olvasgattam rajta! Kérhetsz attól az ürgétől is tanácsot szerintem! Ha még nem hangsúlyoztam volna eléggé: soha senki nem tudhatja meg hogy nyertél a lottón! :) Boldog és gondtalan életet kívánok! :) Bár egyszer én is átélhetném ezt a fantasztikus érzést!

2018. jún. 29. 21:03
 23/24 szonata ***** válasza:
Nehéz szavakat találnom. Nincs ember, aki még nem játszott el a gondolattal. Amikor az álom valóra válik, hirtelen nem tudunk mit kezdeni. Azt gondolom, hogy kicsit földhöz ragadt vagy. Az eddigi életed szegényes és reménytelen volt. Fontos, hogy minden fillért igazolni tudj. Ne a luxusra törekedj. Ha valakit szeretünk, nyitottak vagyunk előtte. Ha komoly a kapcsolat a lánnyal, elmondanám neki, mert sok problémát okozhat ha nem. A rokonoknak mond azt, hogy ők is láthatták, hogy nehezen éltél, most változtatni szeretnél és elköltözöl. Budapestet választanám, vennék egy kellemes, nem hívalkodó házat, berendezném. Egy szintén nem feltünő autót. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de tanulnék. Megengedhetsz magadnak "fizetős" iskolát is. Maradj szerény. Jelentős összeget köss le. Javaslom a kincstárt, sokkal magasabb kamatot fizet mint kereskedelmi bankok. Egy pénzügyi szakember hasznos lehet, pl.akit itt is ajánlottak. Mivel nem valószínű, hogy rabszolgaként egy gyárban fogod gyarapítani a tulaj vagyonát, gondolj az egészségedre. Sportolj, étkezz egészségesen, kirándulj, alapíts családot. Örülj a szerencsédnek, de mindig gondolj az előző életedre, légy hálás. Ne járj úgy, hogy azt kelljen mondanod, hogy bárcsak ne nyertem volna. A játék ne váljon szenvedélyeddé, mert minden pénzed elúszik. Volt már rá példa. Ha az új életed kialakul, adakozz, arra méltó személynek. Ez boldogságot hoz. Gazdagítsd a lelked, hogy ne juss a boldogtalan, kiégett gazdagok szomorú sorsára. "Dióhéjban" ennyit tudtam javasolni. Légy okos, megfontolt és óvatos.
2019. jan. 28. 07:19
 24/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, szabad megtudni, hogy alakult az életed? Sikerült eltitkolni, okosan felhasználni, stb?

Gondolom, százan ugrottak itt a gyakorin is kölcsönkérni, stb.

Kíváncsi lennék, hogy boldogulsz azóta? :-)

3-as vagyok és valami értehetetlen módon le lett húzva a válaszom - holott csak annyit írtam, hogy próbálja meg okosan befektetni, hogy ne illanjon el a pénz.

Vagy a lakáskassza "verte ki" a biztosítékot? :D Azt azért írtam, mert ha havi 20 ezreket elkezd pakolni, akkor egyrészt azt a részét biztosan nem költi el a pénznek, mert az "le lesz kötve" (relatívan), másrészt kevésbé feltűnő, ha 4 év múlva vesz lakást, (akár második lakásnak is).

2019. jan. 28. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!