Jelentős mennyiségű pénzt nyertem szerencsejátékon. Hogy használjam fel titokban?
Sosem hittem volna, hogy a meggazdagodás okozza majd a legfőbb dilemmámat az életemben. Pár hónapja még a számlák befizetése is komoly nehézséget okozott. Azóta váratlanul igen komoly pénznyeremény birtokába jutottam, de nem merem elárulni senkinek. Félek, hogy az ismerőseimmel megromlana a viszonyom az irigységük miatt, vagy parttalanul elvárnák, hogy kisegítsem őket a különféle anyagi bajaikból. A másik félelmem, hogy idegenek körében is kitudódna a frissen szerzett vagyonom, és megzsarolnának a szeretteimmel váltásgdíjat követelve.
Hogy senkinek ne tűnjön fel az új helyzet, ugyanúgy élek, mint eddig, siralmas, filléres munkákat vállalok be, de ennél fogva semmi értelme a nyereménynek.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Komolyan mondom - költözz és indítsd új életet. Mi értelme van a szerencsédnek és a pénznek, ha nem akarsz "jelenetős életminőség javulást".
Hidd el, elköltözöl mondjuk BP egyik peremkerületébe és ott veszel egy szép nagy kertesházat és egy nem feltűnő közép kategóriás autót (pl. A4 Audi, full extrás skoda octavia, stb...) akkor a kutya nem fog gyanakodni rád. Kitalálsz valami alibi állást vagy vállalkozást és élheted az életed nyugalomban.
#11:
Ha nem lenne senkim, akkor ez valóban opció lenne, de mivel van egy barátnőm, akit szeretek és (ezt az egy "apróságot" leszámítva) mindent tud rólam, vannak rokonaim, barátaim, nem működik. Nekik hogy magyaráznám meg, honnan lett hirtelen lett pénzem egy házra, kocsira, amikor mégcsak hitelképes se voltam soha. Ezekre az én korábbi anyagi lehetőségeim mellett kb. 30 év spórolás kellett volna, ha a morzsákat is feleszem a földről.
Ha a saját élettársadnak nem akarod ezt elmondani akkor az a kapcsolat egy "felesleges" kapcsolat. A szűk családi körnél dettó.
Barátoknak pedig már adtunk pár tippet, hogy milyen "meséket" lehet beadni. Új meló, külföldi cégnél, pár hónap után már "hitelképes" is leszel, eléldegéltek így pár évig. Aztán megalapíthatod a saját vállalkozoásod. ami idővel amúgy sem egy rossz ötlet, mert csak ülni a pénzen nem csak butaság, de egy idő után nagyon unalmas is lesz, ha nem lesz mivel tölteni a napjaidat.
#13:
Nem azért nem mondom el neki, mert irigylem tőle, vagy mert emberileg nem bízom benne, csak ismerem, milyen. Nőből van, szeret lelkesedni és fecsegni, és szerintem első héten szétfeszítené az izgalom, és idegesítené, hogy nem tudja megosztani senkivel, hogy elindulnának a "van egy titkom, neked elmondom, de ne add tovább senkinek!" vonalak, onnantól pár nap alatt kb. 10.000 ember tudna mindent, beleértve a Blikk valamelyik szerkesztőjét...
A munkahely-váltás is kivitelezhetetlen, mert régesrég óta nem dolgozom munkahelyen, megbízásos munkákból élek. Senki nem hinné el, hogy a karrieremben olyan esemény történt, ami miatt hirtelen megváltozna minden szokásom. Azt gondolnák, elvittek a földönkívüliek, és valamit átszereltek az agyamban. (Nem is rossz ötlet, ha belegondolok.)
Köszönöm a választ és igazad van maximálisan.
Csak halkan, hogy senki meg ne tudja.
Én is költöznék az tuti, a barátságban eddig se hittem, na ezután meg evidens, hogy elfelejtenék mindenkit akit kell azon a 3 emberen kívül.
Ezt én értem, de ha eddig ilyen alacsony életszínvonalon éltetek akkor lehetetlen lesz eltitkolni a saját élettársad elől. Hogy magyarázol meg neki egy autót? Egy nyaralást? Akár azt, hogy eddig az akciós csirkecombot vettétek a madaras teszkóban mostantól meg a jó minőségű kajából azt, amit éppen megkívánsz?
Lehetetlent akarsz véghez vinni. Ülj le vele, magyarázd el mi a helyzet, értesd meg vele, hogy mekkora szerencsétek volt és mennyire fontos a saját biztonságotok érdekében, hogy ez ne derüljön ki. Utána pedig EGYÜTT találjatok ki fedező meséket a jövőre. Ha ő is partner benne akkor inkább azt "pletykálja" majd el, hogy mekkora szerencséd volt, mert (mivel nem tudom mit dolgozol) teszem azt burkoló vagy, elvállaltál egy melót Pesten egy külföldinél, aki látta milyen jól értesz a csempékhez és micsoda véletlen, neki csempegyára van és felajánlotta, hogy legyél az utazó szakértője / stb... Értelem szerűen agyaljatok mit lehet ráhúzni a létező szakmádra, had szárnyaljon az a fantázia :)
Kérdező,nem kell ebből nagy ügyet csinálni :).
Szépen veszel házakat kiadós ,befektetsz vállalkozásba ,bankba beadod stb.. es ha majd a kornyezeteden is meglátszik az anyagi jólét és rákérdeznek,akkor nyugodtan mondhatod,hogy ez a te magán ugyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!