Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nagy összegű kölcsön ismerősnek?

Nagy összegű kölcsön ismerősnek?

Figyelt kérdés
2018. máj. 2. 06:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%

Nehogy odaadd a pénzed!

Még a legjobb barátnak se ennyit nemhogy egy csak ismerősnek. Zsarolás ne hagyd magad.

Mondd meg hogy be van fektetve hosszabb távra amúgy is és neked veszteséges lenne kiszedni. De ha nem akarsz mellebeszelni akkor az igazat is mondhatod. Keresel állást de még semmi és hamarosan neked is kelleni fog.

2018. máj. 2. 07:20
 12/30 anonim ***** válasza:

Ebbe most belezavarodtál: ha ismered, hogy soha nem lesz pénze, akkor hogyan lehetett kevéssel előtte félmilliója, amit maga is kölcsönadott. (?)

A történettól függetlenül, munkanélküliként nagy összeget én sem adnék kölcsön.

2018. máj. 2. 07:21
 13/30 A kérdező kommentje:

Lakásra kell neki.

Dehát megvolt pöccre az összeg, csak épp odaadta másnak, akitől nem kapta vissza és most tőlünk akarja kisírni, de "ha lesz pénze, visszaadja".

Épp ezaz, hogy SOHA nem lesz annyi pénze, mert hitelt nem kap - anno a hitelre is hitelt vettek fel, mert a lapostévé meg azanyámkínja az kellett.

Rendes nő, de pénzzel nem tud bánni, egyszer kapott tőlem 30 ezret, mikor megszorult, és aztán mutatja az új cipőt, amit abból vett - holott a rezsire adtam oda neki.

2018. máj. 2. 07:21
 14/30 A kérdező kommentje:
12-es, VOLT pénze félretéve mert új lakást akart venni (10+ millió, addig apa biztosított neki lakhatást csak rezsiért), abból adott kölcsön - pontosan tudom, mennyit, de hogy egy év alatt a maradék pénz hová lett, jó kérdés, mert most 9 milliója sincs.
2018. máj. 2. 07:26
 15/30 A kérdező kommentje:
Nem akartam ilyen részletesen kiírni, mert ezekből már simán felismerheti magát :), ha nézi az oldalt.
2018. máj. 2. 07:30
 16/30 anonim ***** válasza:
86%
Bocs, de Te sem vagy százas, ha ilyen előzmények után még gondolkozol a dolgon, ahelyett, hogy kapásból elhajtottad volna melegebb éghajlatra. Kérjen providentet, azt adnak minden ilyennek, a lúzerekből élnek...
2018. máj. 2. 07:44
 17/30 anonim ***** válasza:
27%

Ha mondjuk egy első unokatestvér és életében először kér, pláne ilyen elkeseredetten, akkor ennyit adnék neki, de a pénzre előre keresztet vetnék. Senki ne foghassa rám, hogy miattam történt családi tragédia...

Egy kicsit azért tudom átérezni a helyzetet, mert apám öccse 45 évesen úgy halt meg alkoholista lecsúszott emberként (betegségben, de orvosnál már szimuláns lumpen híre volt, hogy most is csak szabit akar, meg se nézte), hogy előtte még 2-3 évvel szépen rendezetten élt családjával.

2018. máj. 2. 07:47
 18/30 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy hülyének tünök, de a lelkiismeretem azért dolgozikk.

Ám döntöttem, nem adok, volt épp elég pénze, ha ö odaajándékozza a következményekre valo gondolás nélkül, az ö baja...

Köszi a válaszokat :)

2018. máj. 2. 08:09
 19/30 anonim ***** válasza:
75%

Ne dolgozzon a lelkiismereted! Ahogy írtad, ez nem a Te hibád, hanem teljes mértékben az ő felelőssége. Nem vagy felelős más ember tetteiért, neki kell vállalni a következményeket.

Aki meg szóvá meri tenni a családban, az már nyithatja is a bukszáját! Ja, az nyilván már nem megy. Neked, a munkanélkülinek, vajon ki ad, ha megszorulsz? Kér pénzt? Kérj Te is tőle vagy 50 ezret, csak amíg lesz munkád, mert jött a fűtéselszámolás, és be kellene fizetni, csak nincs miből, mert ugye nincs munkád, a pénzed meg állampapírban van lekötve, nem tudod igénybe venni! Neki lakásra kell, neked meg perpillanat létfenntartásra! Na, melyik a nagyobb luxus ebben a helyzetben? Lakást úgyse tud venni, ha hiányzik párszázezer, akkor bőven tud adni.

Gyorsan le fog kopni :D

2018. máj. 2. 08:23
 20/30 anonim ***** válasza:
17%
Rosszul közelítitek meg, én azt mondanám, hogy van pénzem ebből fizetek valakit neki aki behajtja azt a pénzt amit odaadott másnak. Ha pénzt nem is valami értéket csak el lehet venni tőle.
2018. máj. 2. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!