Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha kinyomtatom az összes...

Ha kinyomtatom az összes tavalyi számlát újra, az megoldás lehet?

Figyelt kérdés

A gondom az, hogy tavaly kiállítottam kb. 700 számlát, amiket persze kinyomtattam, meg is vannak még két példányban, harmadik a vevőnél.

Nos én ezeket több részletben nyomtattam (nyilván), volt hogy 50-et, volt hogy csak 1-2-t, sztornó számlákat máshova tettem, stb. Nincsenek sorrendben, de szeretném ha abban lennének, viszont elég nagy munka lenne ezt rendezni, órák kérdése.

Az megoldás lehet, hogy kinyomtatom az összeset újra két példányban? Ha ezt megteszem, akkor ott lesz rajta, hogy 4. 5. példány. Baj ez? Régi pakkot meg megsemmisítem.

2018. márc. 21. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:

700 számlát újra kinyomtatni nehezebb, mint sorba tenni.

Egyébként programfüggő. Van, amivel bármit meg lehet csinálni. Ami nekünk van, azzal nem, még sztornózni is nehéz, ahhoz is tök sok minden kell. Utálom :D Szóval én inkább sorba tenném őket.

2018. márc. 21. 11:49
 2/7 A kérdező kommentje:
A kérdésem inkább az, hogy nem gond-e, ha ott van a papíron, hogy 4. 5. példány.
2018. márc. 21. 11:50
 3/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
A NAV-nak megfelelő programmal újranyomtatni csak úgy tudsz számlát, hogy rákerül a "Másolat" kifejezés. Ezt tárolni viszont nem biztos, hogy megfelelő.
2018. márc. 21. 11:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Kulcs Soft programot használok.

A számlák el vannak mentve, megnyitom, nyomtatom, pörög a példány számoló, nincs rajta hogy másolat. Sorszám rajta van. Mi az hogy másolat? Nyomtatásnál amúgy is meg lehet szabni, hogy hány példányba nyomtassa, akkor mindegyik másolat az eredeti gépen lévőről...

2018. márc. 21. 12:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Eredeti csak egyetlen egy példány lehet. Aztán lehet másodpéldány vagy harmadpéldány.

De ezen felül a többi csak az eredeti számla másolata lehet.

2018. márc. 21. 12:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindegyikre rá kell írjad, hogy az eredetivel megegyező, hiteles másolat. Pecsét, szignó. Vegyél fel egy diákot, kb. 10 rugóért egy nap alatt megcsinálja.
2018. márc. 21. 19:45
 7/7 A kérdező kommentje:

Találtam egy ilyet:

MEGSZŰNT A SZÁMLÁK PÉLDÁNYSZÁMOZÁSA

HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK (2011-2018)

Fontos tudni, hogy a számlázó programmal kiállított számlák esetében a számlán már NEM KELL FELTÜNTETNI, hogy az eredeti vagy másolati példány és egyáltalán NEM KELL FELTÜNTETNI példánysorszámozásra vonatkozó feliratot sem!

A NATURASOFT számlázó programokban opcionálisan választható, hogy a számla példányai megkülönböztetésre kerüljenek-e (eredeti vagy másolat) vagy sem. Alapbeállításként a program a hatályos jogszabályok szerint nem jeleníti meg a számla fejlécében, hogy az eredeti vagy másolat. Amennyiben tehetjük, ennek megfelelően állítsuk ki számláinkat és partnereinktől se követeljük meg, hogy olyan feliratokat (pl. eredeti példány vagy példányszám) tüntessenek fel a számlán, ami már nem kötelező!

2018. ápr. 2. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!