Valakinek ötlet, vagy akármilyen megoldás? Életmentő
helyzetről van szó szoros értelmében. Többi lent
Figyelt kérdés
Anyukámnak nem bejelentett munkahelye van.Eltörte a térdét két hónapig gipsz utána meg ki tudja még mi lesz,tehát így nincs táppénz ráadásul napi kifizetéssel volt a bérezés.Én tanulok,elmennék dolgozni de az csak idővel fizet és most a jövő héten kedden ki kellene váltani neki trombózissal kapcsolatban injekciót,ha nem kapja meg komoly baja lehet,három dobozzal kell kiváltani (véralvadásgátló) ami kétezer ötszáz forint.Albérletben lakunk azt is Március 15.-én fizetni kell ami 55 ezer forint,de így fogalmam sincs hogyan...És addig még nem ártana ha életben is maradnánk ugyanis mivel egy hete nem tudott menni dolgozni így nincs pénz kajára sem,konkrétan kétszázhúsz forint van nálunk.Elmennék dolgozni de az nem fizet most és nagyon félek hogy baja lesz ha nem kapja meg az injekciót mert kedden este már be kell adni neki és addigra el fog fogyni...Próbáltuk hogy mennék helyette én dolgozni a munkahelyére (23 éves vagyok) de a főnöke azt mondta már talált addig a helyére embert amíg helyre nem jön(a probléma az hogy jelenleg is fekvőgipszben van) és ott a munkahelyen rázuhant egy 3 méter magas szekrény,ismerősök nincsen akitől esetleg kölcsön lehetne kérni,hitel felvenni így nem tudunk mert nem bejelentett a valószínűleg volt munkahelyen,rokonok már nem élnek csak én vagyok és anyukám egyedül,apukám sehol kiskorom óta...Tényleg fogalmam sincs mihez kezdjek...
Be kellene menni hétfőn az önkormányzatba, gyors segélyt lehet kérni, ha jól tudom, 80-89 ezer forintig adják, egyszeri alkalommal.
2018. febr. 25. 02:16
2/15 anonim válasza:
Ha egy hete otthon van már az anyukád, akkor már rég be kellett volna menned az önkormányzathoz és megigényelni ezt a pénzt, rendkívüli segélyt, illetve segítséget kérni.
A 2. pedig az legyen, hogy megmondod az anyukádnak, hogy egy füst alatt, regisztráljon a munkaügyiben mint munkanélküli és jelentkezzen be FHT-ra, 22 ezer /hó, nem sok, de több mint a semmi. A fekete munkáját meg felejtse el, szóba nem állnék egy olyan főnökkel aki nem ad zsebből egy ilyen helyzetben pár ezer forintot, miközben munkahelyi baleset ért és tp-en kellene lennem. A tájára nem mennék többé.
2018. febr. 25. 02:59
3/15 anonim válasza:
23 évesen már régesrég dolgoznod kellene, pont az ilyen vészhelyzetek elkerülése miatt.
2018. febr. 25. 03:41
4/15 A kérdező kommentje:
Megvan az oka annak hogy miért tanulok még mindig és nem kis apró dolgok...
Ezt a segélyt azonnal kiadják?Mert ugye ha hétfőn megyek akkor kedden este félkilenckor kell beadni anyunak az injekciót tehát nem tudok sajnos napokat várni
2018. febr. 25. 04:00
5/15 anonim válasza:
El kell menni a kormányhivatalba, hogy milyen támogatásokat lehet igényelni. Bizonyos jövedelemszint alatt többfélét is lehet igényelni, pl. a lakhatásra.
OEP-et is hívd fel.
2018. febr. 25. 04:03
6/15 anonim válasza:
De mondjuk a munkaügyi része is érdekes, biztosan abban a vonulatban is van megoldás és kártérítés, ha bizonyítható, hogy ott történt.
2018. febr. 25. 04:05
7/15 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy azonnal fizetnek e, szerintem nem, 1-2-3 nap biztos , hogy kell nekik is. Nem tudsz mást tenni, mint felhívod a körzeti orvost vagy oda mész személyesen és megkéred, hogy vegyen ki egy injekciót a szekrényből, küldje fel hozzátok az asszisztensét és adja be.
2018. febr. 25. 04:11
8/15 A kérdező kommentje:
Vannak kamerák de oda pont nem lát oda a kamera csak azt hogy a helységbe ahol történt a baleset anyu még normálisan megy be,kifelé meg már bicegve.A főnök szerint a felvételeket két hétig tartja csak rendszer utána törli (ez nem tudom tényleg lehetséges-e),meg az ott dolgozó gondnokkal beszélt anyu Messengeren erről a helyzetről.Ha az bizonyíték lehet akkor max annyi ami van...Más nem nagyon.Ráadásul ha elindít valamit az ember az is azt mondják hogy sok idő,én elmegyek dolgozni csak ugye addig is meg kellene lenni valamiből (inkább ez a probléma jelenleg)
2018. febr. 25. 04:12
9/15 anonim válasza:
Munkahelyi baleset az 100% tappenz!
Másrészt miért nem nyúltok a tartalékaitokhoz? Nem hiszem, hogy minden egyes fizetést mindig elköltötök az utolsó forintig. Vagy igen? Ilyen hedonista, élj a mának emberek vagytok?
Apuka még kéne fizessen gyerektartást is. Ha nem él, akkor 25 éves korodig kapsz árva ellátást.
Ha felsőoktatásban tanulsz akkor jó lehetőség a diakhitel is.
2018. febr. 25. 07:31
10/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem jár neki táppénz mert nem bejelentett munkahely szóval nem tudunk mit kezdeni vele.
Mivel napi kifizetéses munka volt és nem fizettek túl sokat naponta (kb annyit mindenki elkölt egy napra vacsorára meg főz belőle következő napra max) és annyi.Nem tud az ember félretenni belőle annyira nem sok a pénz amit fizettek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!