Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valakinek ötlet, vagy akármily...

Valakinek ötlet, vagy akármilyen megoldás? Életmentő helyzetről van szó szoros értelmében. Többi lent

Figyelt kérdés
Anyukámnak nem bejelentett munkahelye van.Eltörte a térdét két hónapig gipsz utána meg ki tudja még mi lesz,tehát így nincs táppénz ráadásul napi kifizetéssel volt a bérezés.Én tanulok,elmennék dolgozni de az csak idővel fizet és most a jövő héten kedden ki kellene váltani neki trombózissal kapcsolatban injekciót,ha nem kapja meg komoly baja lehet,három dobozzal kell kiváltani (véralvadásgátló) ami kétezer ötszáz forint.Albérletben lakunk azt is Március 15.-én fizetni kell ami 55 ezer forint,de így fogalmam sincs hogyan...És addig még nem ártana ha életben is maradnánk ugyanis mivel egy hete nem tudott menni dolgozni így nincs pénz kajára sem,konkrétan kétszázhúsz forint van nálunk.Elmennék dolgozni de az nem fizet most és nagyon félek hogy baja lesz ha nem kapja meg az injekciót mert kedden este már be kell adni neki és addigra el fog fogyni...Próbáltuk hogy mennék helyette én dolgozni a munkahelyére (23 éves vagyok) de a főnöke azt mondta már talált addig a helyére embert amíg helyre nem jön(a probléma az hogy jelenleg is fekvőgipszben van) és ott a munkahelyen rázuhant egy 3 méter magas szekrény,ismerősök nincsen akitől esetleg kölcsön lehetne kérni,hitel felvenni így nem tudunk mert nem bejelentett a valószínűleg volt munkahelyen,rokonok már nem élnek csak én vagyok és anyukám egyedül,apukám sehol kiskorom óta...Tényleg fogalmam sincs mihez kezdjek...

2018. febr. 25. 02:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%
De az úgynevezett egyszerű foglalkoztatás után is köteles TB-t fizetni a munkáltató, úgyhogy ez egy munkajogi vonalat is megér, ne hagyd ezt annyiban!
2018. febr. 25. 15:16
 12/15 A kérdező kommentje:
Nem egyszerűsített foglalkoztatásról van szó,hanem magyarul "fekete" munka és így...Hát értitek.Így semmit sem tudunk tenni és semmi sem jár,hiába néztem utána a neten a dolognak is,nem találtam semmit vagy annyit maximum hogy így semmit sem tehet az ember
2018. febr. 25. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
Valami cucc amit eladhatsz vagy zaciba afj be valamit. És keress munkát, részmunkaidőben.
2018. febr. 25. 17:16
 14/15 anonim ***** válasza:
72%
12: Akkor is egyszer felelősségre kell vonni őket, amiért feketén foglalkoztatnak, és itt a remek alkalom, amikor konkrétan anyagi kárt okoztak a munkavállalónak.
2018. febr. 25. 21:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Most jut eszembe, a támogatások között van ún. közgyógy igazolvány. arra magasabb Tb-támogatás jár, ah gyógyszert veszel. Nyilván életmentő gyógyszer esetében valószínűleg ingyen van. Holnap van ügyfélfogadás, kezdjél érdeklődni mindenhol. Háziorvos, családsegítő, kormányhivatal, kormányablak, gyógyszertár, NAV, OEP, munkaügyi felügyelet meg amit még javasolnak ezek az intézmények. A portásokat is érdemes kérdezgetni ezeken a helyeken, sokszor többet tudnak az ügyintézőknél.
2018. febr. 25. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!