Mennyibe kerül egy fénykép?
attól függ, hogy milyen fénykép és méginkább milyen fényképész. ha igazolványképet akarsz, azt egy automata 300 Ft körül megcsinálja, egy egész nap a fotóboltban/stúdióban ülő fotós (jobb esetben kicsit több hozzáértéssel, szaktudással és szépérzékkel jobb minőségben is) hasonló, vagy nem sokkal magasabb áron megcsinálja, mint ahogy az első válaszoló is írta. sőt az okmányirodában már ingyen megcsinálják az ott készülő igazolványokhoz webkamerával - olyan is lesz, de mást nem is használhatsz igazolványban.
viszont egy igazolványképnél komolyabb művészi hozzáadott értékű portrét, pláne más beállított stúdiófotót már jóval magasabb áron készítenek a fotósok, ezek inkább 10-20 ezer körül kezdődnek a kevésbé magabiztos tudású fotósoknál és 50-150 körül kezdődnek a komolyabb tapasztalattal és tudással rendelkező fotósoknál. ilyenkor már nem csak egy-egy képet fizetsz meg (persze általában nem is annyit kapsz meg) hanem a fotós képekhez hozzáadott értékét, amennyivel többet nyújt végeredményként egy szabvány igazolványképnél és persze azt is, amivel több időt és technikai erőforrást fordít rá egy ilyen képre.
egy igazolványképnek megvan a fix bevilágítási sémája, hogy mindig ugyanolyanok legyenek a fények, mindenkiről kb. ugyanolyan semleges kép készüljön. (ezért lehet rá automatát is építeni). fotós iskolában kb. ez az első tananyag. egy komolyabb beállítot portrénál viszont már nem a sablon szerint helyezi el a lámpákat a fotós, hiszen nem az a cél, hogy szabvány módon egyen képet csináljon, hanem hogy megtalálja azokat a pózokat, beállításokat, fényeket, amik neked egyedileg a legjobban állnak, a legkedvezőbben mutatnak és ehhez már sokkal több tudás, hozzáértés, tapasztalat és nem utolsó sorban emberismeret is kell. meg sokszor (főleg amatőr, fotózáshoz nem szokott fotóalanynál) több órányi fotózás is, hogy a modell feloldódjon, ne feszélyezze a fényképezőgép, az idegen fotós, a vakuk villogása, el tudja magát engedni és könnyeden olyan legyen, mint amilyen képet szeretne látni magáról.
1-es vagyok.
Nem igazolványképet, hanem önéletrajzhoz csináltattam képeket,tehát inkább tablókép szerűt.
Rögtön vágta mit kérek.Kattintgatott olyan 25 képet.Kicsit jobbra fordulva kicsit balra. Hajam mellbe símítva, hátra oldalra símítva, mosolygósat, kicsit mosolygósat, komolyat...
Feltöltötte a képeket, mondtam kettőt szeretnék.Együtt kilőttük ami nem volt olyan jó míg maradt kettő.
Mondta, hogy kiretusálja, kb egy óra múlva lesz kész.
Szépen eltüntette a karikákat a szemem alól, a kilógó hajszálakat, bőrhibàkat...
Ezért fizettem 2000Ft-ot.
(Gy-M-S megye)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!