Ahhoz, hogy én pénzért készítsek fényképeket/videókat megrendelőknek, kell saját vállalkozás vagy hasonló?
Segítek, mit kellett volna írnod válaszod helyett: Köszönöm szépen az információkat.
Az, hogy a véleményét is közölte, az egy dolog, megfogadni nem kell, faragatlannak lenni meg pláne nem.
Egyébként a 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet szerint a "Fénykép- és videófelvételek készítése kidolgozása és fotótermékek értékesítése" tevékenység végzése szakképesítéshez kötött, jelenleg ez a kettő van:
Fotográfus és fotótermék-kereskedő OKJ száma: 54 810 01
Művészeti és médiafotográfus OKJ száma: 54 211 10
Mindkettő bemeneti feltétele érettségi.
Mi nem érthető abban, amit írtam? :)
A rendelet egyébként naponta változhat, de a neten mindig az aznap érvényes változat megtalálható.
Az egyetem általában nem ad szakképesítést, szakképzettséget ad. A kettő nem ugyanaz. Például a szakképesítés az a villanyszerelő és a technikus, és egy csoomó képzésnél emiatt villamosmérnök nem jelentkezhet. Azonban a hírek szerint ezen szakmámban most korrigálták ezt, lehet, hogy fényképészetben is korrigálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!